Működik a Kína és Magyarország közötti légi híd

Szijjártó Péter újabb, védőfelszereléseket szállító repülőgépek Budapestre érkezéséről számolt be.

Forrás: MTI2020. 04. 24. 16:58
null
Budapest, 2020. prilis 18. A kormany.hu ltal kzreadott kpen Knbl rkezett jabb egszsggyi vdfelszerels-szlltmnyt pakoljk ki a Liszt Ferenc-repltren 2020. prilis 18-n. Hatmilli maszk s hrommilli keszty rkezett prilis 18-n Knbl Magyarorszgra - kzlte Szijjrt Pter klgazdasgi s klgyminiszter. A maszkokat s a kesztyket ngy replgp hozta kt knai vrosbl; a felszerelseket a kzponti raktrba viszik, miutn elvgeztk a vmolst s a minsgellenrzst - tette hozz. A trcavezet elmondta, mintegy tvenszer fordultak a Wizz Air replgpei a Knt Magyarorszggal sszekt lgihdon. MTI/rvai Kroly/kormany.hu Fotó: Árvai Károly Forrás: MTI/Árvai Károly/kormany.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy repülőgéppel újabb, a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök érkeztek pénteken Budapestre a Kína és Magyarország között működő légi hídon – nyilatkozta a közmédiának a külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

Szijjártó Péter elmondta:

4 millió 600 ezer kesztyű, 1 millió 150 ezer maszk, valamint 500 lélegeztetőgép működtetéséhez szükséges eszköz érkezett.

A mai nap világosan megmutatta, hogy

a nemzetközi együttműködésnek milyen komoly jelentősége van a világjárvány idején – fogalmazott, majd hozzátette: Magyarország adományként több száz vírustesztet kapott Kínától.

Beszámolt arról is, hogy a macedónok is kaptak adományokat, ám a maszkokat és egyéb eszközöket nem tudták elhozni Kínából a légi szállítási képesség hiányában.

Az Észak-Macedóniának szánt kínai adományokat az egyik repülőgépünk hozta el

– mondta a miniszter, hozzáfűzve: a védőeszközöket hétfőn közúton szállítják el a macedónok.

A Szentszéknek pénteken 50 ezer maszkot szállított Magyarország

– mondta Szijjártó Péter.

A Vatikán az idős papok egészségének megőrzése érdekében kért védőeszközöket. „Mi természetesen azonnal reagáltunk” – közölte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.