Tisztelet a rend őreinek

A személyes érintkezések mellőzésével zajlott le a Szent György-napi központi ünnepség.

Végh Attila
2020. 04. 26. 21:14
null
ddgag Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi évektől eltérően sokkal szűkebb körben, a járványügyi szabályoknak megfelelő távolságtartással, a személyes érintkezések mellőzésével zajlott le a rendőrség napja, a Szent György-napi központi ünnepség, a szokásos, városligeti zsarunapot pedig meg sem rendezték.

Azonban a koronavírus okozta veszélyhelyzetben rengeteg felelősségteli, veszélyes munkát végeztek és végeznek a rendfenntartó szervek, aminek elismeréseként Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány 118 főt részesített jutalomban, előléptetésben. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, Magyarország belügyminisztere a rendőrség állományában huzamosabb időn keresztül nyújtott kiváló és példaértékű szolgálatellátásáért 84 rendőrnek és rendőrségi dolgozónak adományozott elismerést. A belügyminiszter díszparancsot intézett minden rendőrhöz, melyben az egész állománynak megköszönte a veszélyhelyzetben nyújtott fáradhatatlan, kitartó, emberséges, elhivatott, fegyelmezett, együttműködő munkát. Pintér Sándor szerint a koronavírus-járvány leküzdése elleni küzdelem sajátos körülményei között a rendvédelem minden munkatársa méltán vívta ki az állampolgárok újabb elismerését, öregbítette a rendvédelem hírnevét.

A veszélyhelyzeti szolgálatot is elismerték
Fotó: Kurucz Árpád

– Magyarország büszke a rendőreire, akik az egységes állami rendőrség fennállásának 100. évfordulójának évében kifejtett szolgálatteljesítése példaként szolgál majd a jövő rendvédelmi nemzedéke számára is! – hangsúlyozta a tárcavezető.

Április 24-ét, Szent György napját tizennyolc éve egy kormányhatározat tette a rendőrség hivatalos ünnepnapjává. Sárkányölő Szent György 303-ban halt mártírhalált, és lett a fegyveresek, fegyverkovácsok, lovas katonák, vándorlegények patrónusa. A modern korban a cserkészek és a rend őreinek védőszentje a keresztény kultúrájú világ minden szegletében. A rendőrök ezen a napon értékelik a mögöttük hagyott év munkáját, ekkor kapják meg elismeréseiket a legjobb nyomozók, bűnügyi helyszínelők, körzeti megbízottak, vízi rendőrök, parancsnokok. Ezen a tavaszi napon nyilvános rendezvényeken mutatják meg legújabb felszereléseiket, taktikáikat a szolgálatukat elismerő polgároknak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.