Új laboratórium létesül a gyermekekért a Heim Pál kórházban

A Mészáros Csoport ötven millió forintot adományozott a kórháznak az Élettani Laboratórium létesítésére.

2020. 04. 24. 10:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mészáros Csoport ötven millió forintot adományozott a GYERMEKKOR Gyermekgyógyítás Korszerűsítéséért Alapítványon keresztül a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet számára egy új és korszerű Élettani Laboratórium létesítésére. A kialakítandó új élettani vizsgáló egységben a többi között az érző idegpályák károsodásának korai mérésére, az autonóm idegrendszer funkciójának jellemzésére, és terhelés közbeni szív- és érrendszeri vizsgálatra nyílik lehetőség az új műszerekkel.

Dr. Nagy Anikó, az Intézet főigazgató főorvosa az adomány kapcsán kifejtette: az új laboratóriummal a cukorbetegség által okozott szövődmények kialakulásának, valamint az idegrendszeri, ér- és szívkárosodások és betegségek nagyon korai felismerése és kezelése válik lehetővé gyermekkorban, amely lehetővé teszi a kicsik számára az egészségesebb felnőtté válást – fogalmazott a főigazgató.

Dr. Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója a támogatásról szólva hangsúlyozta: a koronavírus járvány miatt természetes módon a közfigyelem elsősorban az idősekre fókuszál, de eközben sem szabad megfeledkeznünk a segítségre szoruló gyermekekről, akiknek elkötelezett támogatója a Mészáros Csoport. Hiszen ne feledjük: a jövő a gyermekeké, de a felelősség a miénk – tette hozzá a kommunikációs vezető.

Az adománynak köszönhetően kialakítandó új Élettani Laboratórium az Intézet Üllői úti főépületében kap majd helyet, és várhatóan az év végéig megkezdheti működését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.