időjárás 30°C Ibolya 2022. augusztus 7.
logo

Újabb határátkelő nyílik meg hazánk és Ausztria között

Forrás: MTI
2020.04.21. 13:52
Újabb határátkelő nyílik meg hazánk és Ausztria között

A külgazdasági és külügyminiszter arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy a jelenlegi nyolc mellé szerda reggel újabb határátkelőt nyit majd meg a két ország, a Fertőrákos és Szentmargitbánya közöttit. Kiemelte, hogy a nagy forgalom, a hosszú várakozási idők miatt alternatív útvonalra van szükségük az ingázóknak.

Kijelentette, hogy bevált a nemzetközi teherforgalomra vonatkozó kétoldalú megállapodás, márpedig ez rendkívül fontos kérdés, hiszen az emberek egészségének és életének védelme mellett az áruforgalom zavartalan áramlásának biztosítása is lényeges feladat.

Szijjártó hangsúlyozta, hogy Magyarországnak Ausztria a második legfontosabb kereskedelmi partnere, az ország működésében komoly zavarokat okozna a teherforgalom leállása. Hozzátette, a két ország közötti vasúti közlekedés is viszonylag jól üzemel.

Elmondta, hogy osztrák kollégájával az Európai Unió előtt álló legfőbb kihívásokról, mások mellett a migrációról is egyeztettek, amelyben a két kormány „nagyon hasonló álláspontot” képvisel.

Kiemelte, világossá tette a magyar álláspontot, amely szerint az illegális bevándorlást nem menedzselni, hanem megállítani kell. Részben ezért segít a nyugat-balkáni államoknak is Magyarország a járvány elleni küzdelemben, hogy jobban ellen tudjanak állni egy esetleges jövőbeli migrációs hullámnak – tette hozzá.

KORONAVÍRUS: VESZÉLYHELYZET

Nem maradhat ki a bőröndből az utasbiztosítás

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.