Utolérheti Molnár Miklóst a végzet

Aggályos Molnár Miklós kinevezése a Vasivíz Zrt. élére, mivel kétséges, hogy rendelkezik-e a jogszabályban előírt víziközmű-szolgáltatásban szerzett ötéves szakmai tapasztalattal.

Magyar Nemzet
2020. 04. 02. 19:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megsértette a vezető szakmai tapasztalatára vonatkozó jogszabályi követelményeket a Vasivíz Zrt., ezt állapította meg a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) ügyben eljáró főosztálya – többek között ez szerepel a Vas Népe birtokába került jegyzőkönyvben. Vagyis nincsen meg Molnár Miklós víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalata ahhoz, hogy a Vasivíz Zrt. vezérigazgatói feladatait elláthassa. A MEKH eljárást indított a Vas megyei társaság ellen.

A Vas Népe elsőként írta meg: aggályos Molnár Miklós kinevezése a Vasivíz Zrt. élére, mivel kétséges, hogy rendelkezik-e a jogszabályban előírt víziközmű-szolgáltatásban szerzett ötéves szakmai tapasztalattal. Molnár vezérigazgatóvá választása egyébként sem zajlott zökkenőmentesen, hiszen a társaság első közgyűlésén nem jelent meg a többségi tulajdonos, a szombathelyi önkormányzat képviselője. Csak a második, rendkívüli közgyűlésen – ahol Szombathely rendelkezett az ehhez szükséges többségi szavazattal – választották meg Molnár Miklóst a Vasivíz Zrt. vezérigazgatójává. Januárban a társaság igazgatóságának egyik tagja fordult a Szombathelyi Törvényszékhez, hogy tisztázza a helyzetet. Február elején pedig a MEKH tájékoztatta a Vas Népét arról, hogy egy átfogó ellenőrzésen felül hivatalból indított ellenőrzést a Vasivíz Zrt.-nél a vezető tisztségviselő szakmai gyakorlatának ellenőrzésére.

Emlékezetes, a kezdetektől sejteni lehetett, hogy gond lehet Molnár kinevezésével. A politikus azonban fontos ember a balliberális oldalnak, hiszen az ellenzék az előző ciklusban, 2019 elején úgy alakított ki többséget a szombathelyi közgyűlésben, hogy akkori alpolgármesterként ő és Balassa Péter (Jobbik) együtt szavazott a balliberális önkormányzati képviselőkkel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.