400 nehéz sorsú család juthat egészséges élelmiszerhez

Kétezer kilogramm vadhúst kaptak a nehéz helyzetbe került családok Zalaegerszegen.

Forrás: MTI2020. 05. 20. 22:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zalai Szafari Klub Vadásztársaság kétezer kilogramm vadhúst adományozott a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került zalaegerszegi családoknak.

Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke szerdán Zalaegerszegen, sajtótájékoztatón azt mondta: a felajánlásnak köszönhetően 400 nehéz sorsú család juthat egészséges élelmiszerhez.

Hozzátette: a járvány minden magyar vállalkozást és háztartást súlyosan érint. A magyar társadalom azonban a pandémia idején is példát mutatott: az emberek fegyelmezettségének, a szabályok betartásának következtében Magyarországon alacsony a koronavírus-fertőzöttség.

Bánki Erik, aki egyben a Zalai Szafari Klub Vadásztársaság tagja, kitért arra is, hogy a bérvadászat visszaesése, valamint a külföldi bérvadászathoz kapcsolódó szolgáltatásokból származó bevételek elmaradása jelentős anyagi kiesést okoz a vadásztársaságoknak.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a tradíciókra utalva hangsúlyozta: a zalai megyeszékhely „a segítség, az összefogás, a jótékonyság városa”. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt két hónapban több cég orvosi eszközöket, arcvédő pajzsokat és maszkokat adományozott a városnak.

A jótékonysági akciókban aktív szerepet vállaltak civil szervezetek, köztük a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete. Utóbbi segítette az adományt felajánló vadásztársaság és a család- és gyermekjóléti központ együttműködését, így a vadhús azokhoz az emberekhez juthat el, akiknek erre legnagyobb szükségük van – mondta a polgármester.

Zsolnai Judit, a Zalaegerszegi Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ vezetője arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt sok család került nehéz élethelyzetbe, sokan elvesztették a munkájukat, és idénymunkára sincs lehetőség. Beszámolt arról is, hogy a zalaegerszegi önkormányzat egymillió forintot biztosított tartós élelmiszervásárlásra, ebből az összegből csaknem 200 családnak tudtak segíteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.