A gyermekmentő-szolgálat is készülődik a Balatonra

Egy gyermekmentő-orvosi rohamkocsival nyáron a lellei strand mellett kialakított mentőbázisra költöznek.

2020. 05. 10. 18:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akad dolga a gyermekmentő-szolgálatnak is a fővárosban, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány (MGyA) orvosai, szakápolói ezidőtájt a budapesti felnőtt betegek ellátásában kapnak feladatot – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Gesztes Éva aneszteziológus főorvos, az MGyA szakmai vezetője. Kérdésünkre, hogy lesz-e kihelyezett balatonlellei mentőbázisa idén is az alapítványnak, Gesztes doktornő azt válaszolta: erről az Operatív Törzs hoz majd döntést.

– Tény, hogy egyelőre a gyerekeket sem ajánlatos a Balatonra utaztatni – idén nyáron a gyermektáborok megtartása is kérdéses -, ugyanakkor számolni kell azzal is, hogy a korábban külföldön nyaraló gyerekes családok „üdülőhelyet váltanak” és a Balatont választják.

Így nekünk is a „gyerekek után kell mennünk” – érvelt a doktornő. Elmondta: ha az Operatív Törzs úgy dönt, hogy szükség lesz balatoni gyermekmentő munkára, akkor amint már 15 éve teszik, az egyik gyermekmentő-orvosi rohamkocsijukkal június közepén leköltöznek a lellei strand mellett kialakított mentőbázisukra.

Tesztüzemben dolgozott két nyáron át Balatonfüreden a Szent Márton Gyermekmentőszolgálat balatoni részlege, ám mivel bebizonyosodott, hogy a tó északi partján kevés olyan eset van, amely mobil gyermekmentő-orvosi ellátást igényel, ezen a nyáron Füreden nem lesz gyermekmentő bázis – mondta el lapunknak László Krisztina, a Szent Márton Gyermekmentőszolgálat titkára. Megtudtuk: a rohamkocsi felszereltségű mentőautó most szintén a fővárosban lát el úgynevezett transzport feladatot, a kórházak között szállítja a gyerekbetegeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.