A szájmaszk ezután is kötelező a budapesti tömegközlekedésben

A BKV közlése szerint az utasok számára a kesztyű használata továbbra is javasolt.

Forrás: MTI2020. 05. 20. 13:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utasok számára a szájmaszk viselése ezután is kötelező, a kesztyű használata pedig javasolt – közölte a BKV szerdán az MTI-vel.

A fővárosi közlekedési cég azt írta, hogy a kijárási korlátozások feloldása után is ajánlott betartani a távolságtartási szabályokat, amihez a megfelelő járműkapacitást biztosítják.

Hozzátették, hogy továbbra is megmarad a buszok első üléssorának kordonos elzárása, és – a normál időszakban megszokotthoz képest – nagyobb figyelmet fordítanak a járművek takarítására, fertőtlenítésére.

Kitértek arra is, a biztonsági intézkedéseikkel a dolgozóikat is védik: a BKV majdnem tízezer munkavállalója közül mindössze ketten betegedtek meg a koronavírus miatt, és nem tudnak olyan esetről, hogy a járműveiken bárki elkapta volna a fertőzést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.