Bravó, Varga Judit! Így kell megvédeni az országot!

NEM a liberálisok és globalisták támadásaira, IGEN a szuverenitásunkra és a saját utunkra.

2020. 05. 11. 13:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bravó, Varga Judit, Novák Katalin, Orbán Viktor (elnézést, miniszterelnök úr, de hölgyeké az elsőbbség!), Szijjártó Péter, Gulyás Gergely, Menczer Tamás, Kovács Zoltán, Nacsa Lőrinc! Így és ilyen módon kell megvédeni az országot a tudatos és összehangolt liberális-globalista támadásokkal szemben, ahogyan Önök ezt az utóbbi hetekben-hónapokban tették és teszik.

Jómagam két héttel ezelőtt Szijjártó–Varga-modellről beszéltem, amely – szakítva egy korábbi, talán kicsit óvatos politikával – a nemzetközi ellenfeleinkkel szemben markáns, kemény, harcias pózt vett fel, melynek három fontos összetevője van. Az első az egyenrangú pozíció felvétele, melyből kiindulva nem engedjük, hogy bárki magas lóról, lekezelve, gúnyolódva beszéljen velünk. A második – igazságunk biztos tudatában – a védekezés helyett a visszatámadás, az ellenfél céljainak a nemzetközi közvélemény előtti leleplezése, megnevezése és az erős, maró kritika. A harmadik pedig a stílus, mely nem fölényes és nem indulatos, de magabiztos, ha kell, ironikus, ha kell, gúnyos és fölényes.

Nos, úgy látszik, a koronavírus-járvány, e vis maior időszak ha nem is old meg mindent, de éles fényben átláthatóvá és világossá teszi a dolgokat: nevén neveztetnek eddig ködösített és „megideologizált” összefüggések, szándékok és akaratok. Az elmúlt hetekben kormányzati politikusaink egyre markánsabban, egyre inkább a fent leírt modell mentén lépnek fel a minket alantas és konspiratív módon támadókkal szemben.

Erre néhány példa.

Varga Judit kijelentette, hogy továbbra is elvárjuk a bocsánatkérést azoktól, akik velünk szemben a veszélyhelyzeti törvény kapcsán méltatlanul és hazug módon léptek fel. Varga példátlan, koordinált támadásnak nevezte a velünk szembeni fellépést, és utalt arra is: az Európai Bizottság megígérte, hogy hamarosan minden tagállam rendkívüli intézkedéseit megvizsgálja és állást foglal erről, de valahogyan még mindig nem került erre sor. Elvárjuk, hogy ez megtörténjen! Varga államtitkár asszony mint az új modell egyik meghatározó karaktere „tartja a formáját”.

És egy egészen friss fellépés a miniszter asszony részéről: Vera Jourova bizottsági biztos a Frankfurte Allgemeine Zeitungnak adott szombati interjúban gyakorlatilag visszavonta azt a tézisét, hogy a magyar veszélyhelyzeti törvénnyel nincs semmi gond. Varga Judit vasárnap már reagált is: úgy látszik, a hálózat olyan nyomást helyezett a biztos asszonyra, hogy megtagadta nézeteit. (Galilei, Giordano Bruno pontosan értené, mi zajlik ma a fényes és szabad Nyugaton.) Egy újabb határozott válasz a miniszter asszonytól.

Már majdnem azt mondtam őrá, amit egykor Kéthly Annára – és Schlachta Margitra is – mondtak, hogy egy férfi van a magyar parlamentben, az is nő, de nem mondhatom, mert máris Novák Katalin nyilatkozatát említeném (persze ez csak tréfa, hiszen a kormány férfitagjai sem lazsálnak). Novák Katalin a Die Weltnek adott egy roppant frappáns interjút, melyben leszögezte, hogy Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke – aki Orbán Viktort vírusnak nevezte és nácizmussal is vádolta – egy durcás kisgyerek, aki dackorszakban van, s ezt a korszakot ő jól ismeri a három gyermeke miatt. Az államtitkár asszony nem ment a szomszédba egy nem kevés iróniáért: „Ilyenkor hagytuk, hogy a gyerekek hadd tombolják ki magukat.” Elegáns, fölényes.

És hát a férfiak, mindjárt az elején Orbán Viktor. A miniszterelnök úr kemény hangú levelet írt a néppárt tagpártjai 53 elnökének angol nyelven és négy elnöknek magyar nyelven, melyben kijelenti, hogy valós alap nélküli, koordinált támadás indult ellenünk, amely a korábbiakhoz képest „a legaljasabb és a legcinikusabb”. Utalt arra, hogy az Európai Parlament április 17-i, Magyarországot elítélő határozatával a képviselők „nevetség tárgyává tették magukat és intézményüket is”. Kőkemény, szigorú, de igazságos a miniszterelnök úr.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter, aki talán legkorábban fogott neki – Orbán Viktor után természetesen – a határozott és magabízó nemzetközi fellépésnek, ma reggel folytatta ebbéli tevékenységét, miután kiderült, hogy a minket nagyon szerető észak-európai államok külügyminiszterei közös levélben, nagyon aggódva csatlakoztak a magyar koronavírus-törvény miatt erősen aggódó Európa Tanács főtitkárának „nagyon” aggódásához. A nagyon-nagyon aggódó siratókórus nagyköveteit ma behívatta a magyar Külügyminisztériumba egy kis fejtágításra... De Szijjártó leírt véleménye is frappáns: „A magyar egy több mint ezeréves nemzet, mely nem kér a szánalmasan gyámkodó képmutatásból.” Igen, igen, ez az! – kiálthatunk úgy, ahogyan Knézy Jenő kiáltott fel, amikor elsőként ért be a célba a legutóbbi olimpián.

De itt van Gulyás Gergely miniszter és Menczer Tamás államtitkár, ugyanabban a témában, két variációban. Gulyás a kormányzati sajtótájékoztatón reagált arra, hogy a Freedom House nevű – liberális körökben szinte szakrális intézményként tisztelt – civil szervezet szerint Magyarország immáron nem demokrácia, hanem hibrid rendszer a diktatúra és a demokrácia között. Finom gúnnyal azt válaszolta, hogy a nevezett szervezet „kezd átcsúszni a civil szervezetek közül a pártpolitikai aktorok közé”, s mivel Soros György támogatja, nem része a magyar politikának. Zseniális: kijelölte az NGO helyét, pozícióját és céljait, s innentől jelentéktelenné tette a Freedom House-t, állításait pedig üres politikai akciónak minősítette.

Menczer Tamás sem habozott különösebben: az ATV-ben ugyanerre a kérdésre azt mondta, hogy ez egy unalmas politikai támadás hazánkkal szemben, amit már megszokhattunk, s a Freedom House nem más, mint Soros György üzenőfüzete. Frappáns és igaz. (Itt kell megjegyeznem, hogy ennek a hosszú évek óta felméréseket és kutatásokat végző NGO-nak óriási respektje van a döntően liberális véleményuralom alatt álló társadalomtudományban; immáron e téren is ideje van a dolgok tisztába tevésének, az alapok nélküli nimbuszok ledöntésének.)

Kovács Zoltán államtitkár következik: a ZDF német közszolgálati (micsoda?) csatorna Heute Show című, állítólag vicces műsorában Orbán Viktort Hannibal Lecterként ábrázolták. Kovács az FB-oldalán visszavágott: „Ezek a megnyilvánulások rendkívül szánalmasak, és mutatják, hogy milyen is a haladó- független-objektív-minőségi sajtó egyes nyugati országokban.” És hozzáteszi: „Egy dolgot javasolnék a ZDF szerkesztőségének: ha legközelebb szörnyeket kívánnak bemutatni, nézzenek szét saját országukban, akad(t) jó pár...” A velünk szemben méltatlan műsorra így kell reagálni: lekezelően és cinikusan.

Végül, de nem utolsósorban Nacsa Lőrincet, a KDNP frakciószóvivőjét említem annak kapcsán, hogy a parlament nem fogadta el az isztambuli egyezményt. Nacsa világosan fogalmazott: az egyezményt nem írjuk alá, mert ideológiailag terhelt pontok találhatók benne, amelyek ellentétesek a magyar Alaptörvénnyel (és így szuverenitásunkat korlátoznák, teszem én hozzá). Az egyezmény a romboló genderszemlélet bevezetését erőlteti. Igen: nincs engedmény a halál filozófiájának, vagyis az ENSZ által is „felkarolt” mai liberalizmusnak.

Nos, ez az egységes, kompromisszumoktól mentes fellépés rendkívül meggyőző. Kormányzati hölgyeinknek és urainknak mostanság, a válság ideje alatt talán még inkább helyén van az eszük és a szívük is (mindkettő fontos!). Én – mint magyar honpolgár – kérem is őket arra, hogy továbbra is így folytassák, ne hagyják abba, ne ernyedjenek el, ne engedjenek semmilyen, akár még a saját sorainkon belülről érkező kriptoliberális hangoknak sem! Jó úton járnak, ezt kell folytatni. Mert különben – és most fognak nagyon megijedni tőlem – megírom, ha eltérnek ettől az iránytól. Ugye, most kellően megijedtek?

Végül annyit ehhez: az egyébként radikális hegyi beszédében Jézus felszólít mindenkit: „Legyen a ti beszédetek igen, igen, nem, nem” (Mt, 5,37), és ehhez még hozzáteszi: „Ami ezeknél több, a gonosztól van.”

Mi, magyarok nem akarjuk azt, ami a gonosztól van.

Azt mondjuk, NEM a liberálisok és globalisták támadásaira, és azt mondjuk, IGEN a szuverenitásunkra és a saját utunkra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.