Gyurcsány Ferenc megint provokált

A csepeli hajléktalanszálló terve Soros Györgyhöz köthető, hiszen annak részleteit az általa pénzelt alapítvány dolgozta ki, a szálló üzemeltetését is Soros egyik szervezetének játszanák át – hívta fel a figyelmet az Országgyűlésben Németh Szilárd. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pedig provokációnak nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc újra a határon túli magyarokat, illetve a házelnököt támadta.

Bákonyi Ádám - Bácskai Balázs
2020. 05. 05. 10:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés hétfői ülésén Gyurcsány Ferenc (DK) napirend előtti felszólalásában Kövér László egy nyilatkozatára utalva azt fejtegette, hogy a kormány a vele egyet nem értők sokaságát nem tekinti a magyar nemzet részének.

– Ugyanők keblükre ölelnek minden határon túli magyart politikai meggyőződésüktől függetlenül – méltatlankodott Gyurcsány, aki szerint ez „a trianoni nemzet, a sérelmi nemzet fogalma”.

A DK elnöke egyúttal náci és sztálinista beszédnek nevezte, hogy az ellenzék egyes szereplői külföldi hatalmak ügynökei lennének. Kövér László szavait kiforgatva Gyurcsány azt állította, hogy a házelnök alacsonyabb rendűnek tartja a nőket, ezért azt kérte az ellenzéki képviselőktől, hogy ne álljanak fel, amikor bejön a terembe, és ne szólítsák „tisztelt elnök úrnak”.

Dömötör Csaba válaszában közölte, oka van annak, hogy egyes ellenzékiek­ről felvetődik, hogy mi a viszonyuk a nemzethez. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára emlékeztetett a külhoni magyarok kettős állampolgársága elleni kampányra, a 23 millió románnal való riogatásra, és hogy Gyurcsány a saját népére lövetett. Egyértelművé tette azt is, hogy a házelnök nem a nőkről általában, hanem konkrét képviselőkről beszélt, akiknek stílusa nőhöz, férfihoz, bármilyen közfeladatot ellátó emberhez méltatlan. Kiabálások, sípok, hangosbeszélő, hazugságok, például a járvány halálozási adatairól, a határon túli magyarok újdonsült megtámadása – sorolta.

A DK elnöke szokás szerint kiforgatta Kövér László szavait és a nemzet fogalmát is
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– Ha már stílust emleget, önök mikor kérnek bocsánatot a patkányozásért, a lámpavasazásért? – kérdezte Dömötör Csaba, aki üres provokációnak nevezte Gyurcsány és az ellenzék magatartását.

Németh Szilárd (Fidesz) arra hívta fel a figyelmet: Csepelen már több ezren tiltakoztak az ellen, hogy Karácsony Gergely hazug módon a koronavírusra hivatkozva hajléktalanszállót akar nyitni a kerületben, ráadásul egy olyan helyen, ahol óvoda, orvosi rendelő és a legnagyobb lakótelep található. Szerinte „több száz hajléktalant deportálnának” Csepelre a belső kerületekből, noha Karácsony korábban élhető és tiszta kerületet ígért.

– Karácsony visszaél a hatalmával, mert nem egyeztetett az érintettekkel – fogalmazott. Németh felhívta a figyelmet arra, hogy az egész terv Soros Györgyhöz köthető, hiszen annak részleteit az általa pénzelt alapítvány dolgozta ki, a szálló üzemeltetését is Soros egyik szervezetének játszanák át. – Nem kérünk a Soros–Karácsony-tervből – jelentette ki.

Rétvári Bence a válaszában hangsúlyozta: Karácsony annak ellenére nem folytat párbeszédet az érintettekkel, hogy ő a Párbeszéd társelnöke, közben a balliberális hagyományokat folytatva tétlen, gyenge, a felelősséget pedig másra hárítja. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára emlékeztetett, hogy korábbi ígéreteivel szemben Karácsony stadionstop helyett kórház-, híd- és múzeumépítési stopba kezdett, továbbá hazudott a Pesti úti Idősek Otthonában uralkodó állapotokról, ahol immár sajnos 38-ra emelkedett az elhunytak száma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.