Hosszú távon is nagy szükség lesz egészségügyi védőeszközökre

Szijjártó Péter közölte: az elmúlt 48 órában több mint 9 millió maszk, 141 lélegeztetőgép és 14 ezer izolációs köpeny érkezett.

Forrás: MTI, facebook.com/szijjarto.peter.official2020. 05. 11. 18:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészségügyi védőeszközökre hosszútávon nagy szükség és nagy kereslet lesz – olvasható Szijjártó Péter hétfői Facebook-bejegyzésében.

A külgazdasági és külügyminiszter annak apropóján tett bejegyzést közösségi oldalán, hogy – mint írta –, az elmúlt 48 órában négy repülőgép és több kamion 9 millió 454 ezer maszkot, 141 lélegeztetőgépet és 14 ezer izolációs köpenyt hozott Magyarországra.

Szijjártó Péter megjegyezte: szakértők folyamatosan arról vitáznak, hogy mi lesz a következménye az eddigi korlátozásokat fellazító intézkedéseknek.

„A választ egyelőre nem tudjuk, egy dolog azonban biztos, egészségügyi védőeszközökre hosszútávon nagy szükség és nagy kereslet lesz. Ezért folytatjuk az eszközök importálását” – írta a politikus.

Hozzáfűzte, hogy a mai szállítmányokkal együtt már 125 millió 386 ezer 011-re nőtt a járványügyi helyzetben beszerzett maszkok száma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.