időjárás 28°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

Nyomozás indulhat a rémhírterjesztő ex-jobbikos ellen

Kárpáti András
2020.05.21. 20:07
Nyomozás indulhat a rémhírterjesztő ex-jobbikos ellen

Feljelentést tesz a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Bencsik János független országgyűlési képviselő ellen, az általa a kórházról megosztott, valótlanságokat tartalmazó Facebook-videó miatt, valamint amiért súlyosan megszegte a járványügyi szabályokat. Mint írták, Bencsik a valótlan állításoktól hemzsegő felvételén – amelyben állítólagosan a kórház egyik dolgozójával beszélgetett – az intézmény rossz hírét keltette, megingatva a betegek és a hozzátartozók hitét és bizalmát abban, hogy megfelelő és biztonságos körülmények között kapnak ellátást.

A nyilvánosságra hozott felvétel kapcsán indított belső vizsgálat megállapította: a kórház biztonsági kameráinak felvételei szerint az egykori jobbikos képviselő a járványügyi szabályokat és az általános látogatási tilalmat megszegve jutott be az intézmény területére. A biztonsági és egészségügyi ellenőrzést tudatosan kikerülve, bujkálva hatolt be a létesítménybe, és két további személy is vele tartott, akik nem a kórház dolgozói voltak. – Ezzel kockáztatták a kórház betegeinek és dolgozóinak egészségét, de a sajátjukat is – közölte a kórház.

Mint kifejtették: Bencsik videójában – a közvéleményt megtévesztve – nem a kórházi dolgozók által ténylegesen használt védőeszközöket, hanem más célra alkalmazott egyszerű látogatói védőköpenyt állítottak be úgy, mintha a járvány elleni védekezésben csak azokat alkalmaznák. – A sebészi maszkok, az FFP maszkok, továbbá a gumikesztyűk és a védőszemüvegek nem megfelelő minőségével és használatával kapcsolatosan is valótlan, minden hozzáértést és szakmai alapot nélkülöző kijelentéseket tettek – írták.

A közleményben arra is kitértek: a feladatok ellátásához szükséges minőségű és mennyiségű védőfelszereléseket a dolgozók számára a kórház megfelelően biztosította, ami kiderül a koronavírussal fertőzött, illetve a fertőzésgyanús betegek ellátását biztosító osztályok főápolóinak írásbeli nyilatkozata alapján. Hangsúlyozták: a védőfelszerelések szabályozott módon történő kiadását és hatékony felhasználását a kórházparancsnok napi szinten ellenőrzi, és azt példaértékűnek minősítette. Közölték: átadják a nyomozó hatóságoknak a kórház biztonsági kameráinak a felvételeit, valamint az intézményben használt védőfelszerelésekre vonatkozó minden dokumentumot. Érdemes megjegyezni, hogy a rémhírterjesztő Bencsik azzal is dicsekedett a Facebook-oldalán, hogy már 150 ezren tekintették meg a kórházról készült felvételét.

KORONAVÍRUS: VESZÉLYHELYZET

Nem maradhat ki a bőröndből az utasbiztosítás

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.