időjárás 4°C Zalán 2023. március 30.
logo

Varga-Damm: amennyiben a kérésünk nem teljesül, a Jobbiknak vége

Kárpáti András
2020.05.27. 19:24
Varga-Damm: amennyiben a kérésünk nem teljesül, a Jobbiknak vége

– Szabó Gábor, a Jobbik országos választmányának elnökénél kezdeményezem, hogy hívja össze az országos választmányt, amire reményeim szerint napokon belül sor is kerülhet – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Varga-Damm Andrea, a Jobbik frakciójából kilépett országgyűlési képviselő. Szavai szerint azt szeretnék, hogy a Jobbik 2003-as alapító nyilatkozatához hű vezetése legyen a pártnak. Mint mondta, tapasztalatai szerint a tagság többsége is ezt akarja, rengeteg telefont, emailt és erre utaló kérést kap és kapott.

– Amennyiben a kérésünk nem teljesül, vége van a Jobbiknak – szögezte le Varga-Damm. Hozzátette: nem gondolkodnak új párt vagy mozgalom létrehozásán.

A képviselőnő a Jakab Péter-féle vezetés alkalmatlanságának bizonyítékaként hozta fel, hogy meghátráltak az ő frakcióból való kizárása ügyében, amit egyébként jogellenesen kezdeményeztek. – Akiknek a kizárásom és Sneider Tamás parlamenti alelnöki pozícióból történő leváltása megfogalmazódott az agyában, azoknak fogalmuk sincs a politikáról – mondta. A képviselőnő abszurdnak nevezte, hogy pártja jelenlegi vezetése feladta, hogy a Fidesztől vonzzanak át szavazókat, és a baloldal irányába akarnak terjeszkedni.

Varga-Damm Andrea szimbolikus dolognak nevezte azt is, hogy a Jobbik elnöksége a tagság megkérdezése nélkül változtatta meg a párt logóját. – Egy érzelmi alapú politikát folytató pártnál ennek nagyon nagy jelentősége van és az eljárásuk egyértelműen mutatja, hogy nem törődnek a tagsággal – mondta lapunknak Varga-Damm.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.