időjárás -2°C Miklós 2023. december 6.
logo

A rendőrség felszámolt több Miskolc környéki drogbandát

Forrás: MTI
2020.06.17. 09:12

Felszámolt a rendőrség több Miskolc környéki drogbandát, öt hónap alatt mintegy ötvenezer adagnyi kábítószert foglaltak le – közölték szerdán a Police.hu honlapon.

A közleményben azt írták, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) januárban nyomozást rendelt el bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen.

A rendőrök ugyanis információt kaptak arról, hogy Miskolc különböző városrészeiben – számozott utcák, Lyukóvölgy, Bábonyibérc –, valamint Tiszaújváros környékén lévő településeken a drogterjesztői csoportok azonos forrásokból vásárolják a tiltott szert.

Az öt hónapon keresztül tartó akciósorozatban az NNI miskolci nyomozói 18 műveletben 62 embert vontak eljárás alá, közülük 26-ot hallgattak ki gyanúsítottként, akik közül a bíróság 12 letartóztatását rendelte el.

A rajtaütéseken 1360 gramm új pszichoaktív anyagot (kristályt), harminc gramm marihuánát, hatvan gramm bekevert varázsdohányt és 135 alufólia pakettben további varázsdohányt foglaltak le a rendőrök – írták.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.