A Színművészetiért tüntettek a kormány átalakítási terveit ellenzők

A pár száz résztvevő között ellenzéki politikusok is megjelentek, többek közt Kerpel-Fronius Gábor.

Forrás: MANDINER.HU2020. 06. 21. 23:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap tüntettek a Színház- és Filmművészeti Egyetem tervezett tulajdonosváltása ellen. A több száz résztvevő között ellenzéki politikusok is megjelentek.

A kormány tervei szerint alapítványi fenntartásba kerülhet Színház- és Filmművészeti Egyetem, kuratóriumát pedig a minisztérium nevezné ki.

Az intézkedés ellen vasárnap délután több száz fő demonstrált, akik három pontot fogalmaztak meg Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek:

1. A rektort továbbra is az Egyetem jelölje ki! Nevezzék ki az Egyetem által demokratikus úton megválasztott jelenlegi rektorjelöltet!

2. Kezdjenek érdemi tárgyalásba az Egyetemmel, ne hozzanak önkényes döntéseket!

3. Az alapítvány vezetőinek, azaz a kuratórium tagjainak kiválasztási jogát engedjék át az Egyetemnek!

A demonstráción felszólalt Hegedűs D. Géza, az egyetem oktatója, illetve megjelent többek közt Kerpel-Fronius Gábor momentumos politikus és Nagy Zsolt színművész is – olvasható a Mandiner.hu cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.