Átadták Müller Cecíliának a Szent Adalbert-díjat

A Szent Adalbertről elnevezett díj odaítéléséről ellenszavazat nélkül döntött a KÉSZ elnöksége.

Szilágyi Anna
2020. 06. 26. 9:24
null
Elismerés a szakmai alázatért, a csendes evangelizációért Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szent Adalbert-díjat adományozott a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Müller Cecília országos tiszti főorvosnak csütörtökön az elmúlt időszakban, a koronavírus-járvány idején tanúsított emberségéért, szakmai alázatáért, hitéért, a „csendes evangelizációért”.

Müller Cecília a díjátadót követően a Magyar Nemzetnek elmondta, az elmúlt időszak olyan kötelességként nehezedett az operatív törzsre, hogy nem is gondolkodtak azon, hogy mennyit bírnak, csak tudták: tenni kell a dolgukat. – Nyertünk két hónapot Vuhanhoz képest, de épp az volt az az idő, amit meg kellett ragadni és cselekedni, így nem gondolkodtunk azon, hogy éjjel van vagy nappal, esetleg hétvége – fogalmazott.

Elismerés a szakmai alázatért, a csendes evangelizációért
Fotó: Teknős Miklós

A tiszti főorvos asszony szerint a napi tájékoztatók szükségesek voltak ahhoz, hogy az ország a megfelelő forrásból tájékozódjon, de ezek lezárultával sincs vége a munkának, hiszen ez csak egy kis szelete volt a napi feladatoknak. – Az operatív törzs nagy előnye, hogy mindenki részt vett benne, sőt, szorosan együttműködött, akinek szerepe volt a járvány visszaszorításában: az összefogás is segített abban, hogy kedvezően alakult a helyzet Magyarországon – tette hozzá.

Az őt ért támadásokról Müller Cecília azt mondta, korábban zavarták, bántották ezek, de ebben az intenzív időszakban – az imáknak köszönhe­tően is – leperegtek róla. A Szent Adalbertről (az esztergomi egyházmegye védőszentjéről, aki megkeresztelte Szent Istvánt) elnevezett díj odaítéléséről ellenszavazat nélkül döntött a KÉSZ elnöksége.

A Szent Adalbert-díjat a KÉSZ 2011-ben adta át először, akkor Járóka Lívia európai parlamenti képviselőnek, azóta pedig mások mellett Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Velkey György orvos, az MRE ­Bethesda Gyermekkórház főigazgatója is megkapta az elismerést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.