Gyérítik a szúnyogokat

Budapest több kerületében, valamint 13 megye 200 településén és a vízpartokon folytatódik a szúnyoggyérítés.

Magyar Nemzet
2020. 06. 30. 7:47
null
A szeles, változékony időjárás miatt elmaradt kezeléseket pótolják a szakemberek Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhárom megye kétszáz településén, Budapest több kerületében és a vízpartokon folytatódik a héten a szúnyoggyérítés – közölte tegnap az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettese. Dóka Imre közleményében azt írta, hogy a következő napokban a Tisza csongrád-csanádi szakaszán, Békés megyében a Körösök mentén, a Balaton és a Velencei-tó nádasaiban végeznek légi biológiai szúnyoglárva-gyérítést.

A szeles, változékony időjárás miatt elmaradt kezeléseket pótolják a szakemberek
Fotó: Havran Zoltán

A Duna mentén jelenleg kisebb tenyészőhelyek vannak, ezeket földi technológiával kezelik majd. A héten a Duna mentén a főváros nyolc kerületében, a Csepel-sziget térségében, valamint Baja és Mohács környékén a kifejlett szúnyogokat irtják a szakemberek, a Dunakanyar néhány településén pedig a szeles időjárás miatt korábban elmaradt kezeléseket pótolják. A szóvivőhelyettes kitért arra, hogy a kifejlett szúnyogok ellen kifejezetten lakóterületi, szabadtéri használatra engedélyezett irtószert használnak, amely emberekre, meleg vérű állatokra, növényekre nem jelent veszélyt. A hatóanyag néhány óra alatt lebomlik, csak a területen lévő szúnyogokat pusztítja el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.