Közel négy hónapos kényszerpihenő után színpadon a cirkuszi társulatok

A Richter testvérek társulatai a Balaton-parton, Zamárdiban és Balatonlellén lépnek fel.

2020. 06. 26. 17:05
null
20200316 Szada Richter Flórián Cirkusz téli szállása Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július elsején, szerdán megtartja a 2020-as premier-előadását Zamárdiban a Richter Flórián Cirkusz, amely augusztus végéig folyamatosan a Balaton-parti településen szerepel – erről a társulat vezetője tájékoztatta a Magyar Nemzetet. Richter Flórián emlékeztetett arra, hogy az első előadásukat március közepére szervezték meg, de a koronavírus-járvány miatt nem tudták megtartani. – Közel négy hónapos kényszerszünet következett, nagyon nehéz volt a mögöttünk hagyott időszakban az állatokat ellátni, a társulatot pedig egyben tartani, ez teljesen felemésztette a tartalékainkat. Ezért is jó, hogy újra szerepelhetünk – jelentette ki Richter Flórián.

Fotó: Mirkó István

Hozzátette: nemcsak pénzügyi okok miatt örülnek az újrakezdésnek, hanem mert az utazás és a porondon való szereplés jelenti nekik az életet. Az utazó cirkusz vezetője úgy tartja, nem éri meg hátrafelé nézni és szomorkodni, el kell felejteni a múltat, és előre kell tekinteni. Mint megjegyezte, alig várják már, hogy fellépjenek a magyar emberek előtt, és a közönséget szórakoztathassák. Zamárdiban augusztus végéig minden héten keddtől szombatig lesznek a kétórás műsorok este nyolc órától.

– Szenzációs új produkciót raktunk össze, amelynek címe Drónok a porondon. Tíz drón lesz egyszerre a porondon, emellett fellépnek ninja akrobaták, lézerember is szórakoztatja majd a közönséget, de a klasszikus számok sem maradhatnak ki, így lesznek légtornászok Dél-Amerikából, bohóc Peruból, ugródeszkacsoport és lovas akrobatika is, ami egyedülálló program – emelte ki Richter Flórián. Hozzátette: a testvére, ifjabb Richter József is fellép a társulatával, a Magyar Nemzeti Cirkusszal, az ő előadásaik Balatonlellén lesznek.

Fotó: Mirkó István

Richter Flórián kitért arra is, hogy a tavasszal a téli szállásukon, Szadán megnyitott Szafarinak is köszönhették a túlélést, itt az egzotikus állatokat tekinthették meg a járvány alatt az érdeklődők. Úgy döntött azonban a család, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel a létesítményt nem zárják be a járványhelyzet után sem, a Szafarit a fivérek szülei, idősebb Richter József és felesége üzemelteti tovább, az elefántokat, tevéket és zebrákat meg lehet tekinteni, várják a vendégeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.