Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Leválthatják a gödi jegyzőt, folytatódhat a momentumos térnyerés

A gödi hivatali apparátusban fokozódik a feszültség a momentumos polgármester intézkedései nyomán.

2020. 06. 28. 18:05
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csillapodik a momentumos polgármester és a mára belső ellenzékévé lett egykori támogatói között a háború. Ahogy arról a Magyar Nemzet beszámolt, Balogh Csaba az önkormányzati választásokon még őt támogató ellenzéki pártszövetség tagjai ellen fordult. A politikai egyezségnek megfelelően Demokratikus Koalíció (DK) és a Lehet Más a Politika jelölt alpolgármestert, ám a Momentum politikusa mindenáron le akarta őket váltani, miután a két alpolgármester feljelentette őt az ellenzéki választási szövetség pártvezetőinél, mondván, Balogh emberileg és szakmailag alkalmatlan polgármesternek. A momentumos polgármester végül nem merte leváltani helyetteseit, ám azóta is gőzerővel dolgozik pártja térnyerésén, maga és felesége politikusi ambícióinak a kiélése érdekében. Egyes hírek szerint az önkormányzati képviselővé és bizottsági elnökké avanzsáló Baloghnét szeretné a férje a 2022-es országgyűlési választásokon jelöltként indítani a térségben. Csakhogy az ellenzéki összefogás megállapodása alapján a jelölti poszt a DK-é.

A jelek szerint Balogh Csabával a sokadik kísérlet után sem sikerült megértetni az ellenzéki szövetség pártjainak és képviselőinek, hogy politikája egyre több kárt okoz a városnak, és teljesen szétrúgja az ellenzéki pártszövetséget. Mostanra a válság átterjedt a polgármesteri hivatal apparátusára is. A polgármester politikai ellenzéke szerint a hivatali dolgozók sokáig bíztak a helyzet békés rendezésében és abban. hogy a tapasztalatlan, a jelek szerint vezetésre alkalmatlan polgármestert különböző megállapodások mentén jó irányba lehet majd terelni. Ám ez hiú reménynek bizonyult. Állítólag több osztályvezető is a felmondáson gondolkozik, sőt a településellátó szervezet pénzügyi és volt megbízott vezetője már meg is tette ezt.

Az ellenzéki pártok képviselői attól tartanak, hogy a Momentum politizálása, a mögötte álló pénzügyi csoportok és a párt morális válsága Orbán Viktor és a Fidesz–KDNP 2022-es elsöprő győzelmét hozza. Emlékeztetnek rá, hogy nemcsak Gödön ügyeskednek az ifjú „lila” liberálisok, hanem az ország számos más pontján is, elég csak a bajai politikai cirkuszra gondolni.

A gödi helyzet ráadásul csak tovább romolhat, ha Balogh a városban köztiszteletben álló jegyzőt elmozdítja a helyéről. Márpedig a jelek szerint éppen erre készül. Állítólag több képviselőtől is érkezett olyan előterjesztés, amely nem nyerte el a pandémia alatt önmagával ülésező, egyszemélyes döntések sorát meghozó Balogh Csaba tetszését. Ezen döntések többségét erősen vitatja a polgármesteri testületben kétharmados többségben lévő ellenzéke. A jelek szerint Göd város jegyzőjének, mint a törvényesség őrének, az elkövetkező időszakban sorozatban kell majd állást foglalnia úgy, hogy az egyik oldalon a törvényesség és a demokrácia, a másik oldalon munkáltatója, Balogh Csaba egyoldalúnak tűnő elvárásai vannak. Várható, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal törvényességi állásfoglalásainak igen nagy szerep jut Göd életében az elkövetkező időszakban.

A Balogh Csaba mellett még mindig kiálló egyik gödi képviselő szerint Göd címzetes jegyzőjének felesleges túlságosan izgulni, hiszen a polgármester már gondoskodott a pótlásáról. Július 1-jétől újabb ember érkezik a kisebbségben lévő Balogh-csapatba, méghozzá Budapest VIII. kerületéből, amelynek botrányaitól szintén hangos a sajtó, amióta ellenzéki vezetésű kerület lett. Szász Imola érkezése a jelenlegi jegyzőnek gödi munkája végét jelentheti.

Mindenesetre a hétfőre kitűzött testületi ülésen vélhetően személyi kérdések is felmerülnek majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.