Nem csak négyévente nyílik lehetőség a véleménynyilvánításra

A kormányzás technikai eszközévé vált nemzeti konzultációval a választásokon szerzett általános felhatalmazását konkretizálja a kormányzat – mondta a Nézőpont Intézet igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 06. 08. 13:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mráz Ágoston Sámuel hozzátette: a konzultáció célja, hogy a választóknak egy-egy konkrét témába is beleszólásuk legyen, ne csak négyévente nyíljon lehetőségük a véleménynyilvánításra.

Témától függően egy-két millió aláírás érkezik be egy nemzeti konzultációban – mondta, megjegyezve, hogy ennyi támogató egy országgyűlési választáson már a kényelmes győzelemhez is elég.

A visszaküldött levelek túlnyomó része a kormánnyal azonos nézőpontot mutat – fűzte hozzá.

A nemzeti konzultáció által azt szeretné a kormányzat elérni, hogy valódi témákról szóljon a közbeszéd, ne olyan „értelmetlen felvetésekről”, hogy van vagy nincs diktatúra Magyarországon – fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.