időjárás 4°C Melinda , Vivien 2023. december 2.
logo

Pikó Andrásnak vállalnia kell a felelősséget a menzabotrányért

Forrás: MTI
2020.06.23. 16:59
Pikó Andrásnak vállalnia kell a felelősséget a menzabotrányért

A józsefvárosi Fidesz szerint Pikó András (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) helyi polgármesternek személyes felelősséget kell vállalnia a VIII. kerületi menzabotrányért, azért, hogy a helyi gyerekek és szociális ellátottak egészségbiztonsága veszélybe került.

Szilágyi Demeter, a képviselő-testület Fidesz-KDNP-s képviselője a Százados úti Pitypang óvoda előtt tartott keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: a közétkeztetéssel megbízott cég a napokban megbukott egy élelmiszer-biztonsági ellenőrzésen, mert „kétes eredetű és lejárt szavatosságú élelmiszereket találtak a szolgáltató konyháján”.

Emlékeztetett: ez az a cég, amelyet Pikó András – a válsághelyzet utolsó napjait kihasználva – egy személyben bízott meg a feladattal. A kormánypárti képviselő szerint már a szerződéskötés körülményei is gyanúsak voltak, ugyanis hamarabb született meg a polgármesteri határozat, mint hogy a közbeszerzési eljárást lefolytatták volna. Hozzátette: ezt a körülményt a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálja.

Szilágyi Demeter arra szólította fel az „egyedül a kommunikációban erős” polgármestert, hogy most ne hallgasson, hanem álljon ki a józsefvárosiak elé és vállalja a felelősséget azért a cégért, amelyet ő hozott a kerületbe, és amelynek tevékenysége miatt most több ezer iskolás, óvodás és szociális ellátott étkeztetése és egészségbiztonsága veszélybe került.

A képviselő közölte azt is: a korábbi szolgáltatóval szemben soha, semmilyen hasonló jellegű panasz nem volt.

Pikó András a felelősségére utaló kérdésre azt mondta: a polgármesternek el kell ismernie, hogy az általa hozott cég nem megfelelő minőségben szolgáltat, továbbá a megfelelő jogi lépéseket is meg kell tennie.

Ha a Közbeszerzési Hatóság kimondja, hogy a szerződést jogszerűtlen körülmények között kötötték, akkor a bírságért és minden más következményért neki személyesen kell vállalnia a felelősséget – hangsúlyozta Szilágyi Demeter.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.