Szent Korózs Kamill, a Lajos

Nem hozta meg a remélt párt-szerencsét a mentős vöröskereszt.

Franka Tibor
2020. 06. 09. 9:04
KORZS Lajos
Budapest, 2019. július 8. Korózs Lajos MSZP-s képviselõ azonnali kérdést tesz fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. július 8-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem hinném, hogy Korózs elvtárs annak idején, fiatal és derék műszerész szakmunkásként – Kádár és Horn is így kezdte, micsoda mellkasfeszítő dicső évek –, vagy később a szocialista érzékenyítés esti egyetemén a foxi-maxin (marxizmus-leninizmus) hallott, tanult(?) volna Szent Kamillról, a mentősök védőszentjéről.

Tudatlanul, de szándékosan beleállt megint az aljas hazudozásba és rémhírterjesztésbe, és hogy hihetőbb legyen, igaz, tudta nélkül Szent Kamill bőrébe próbált belebújni. De gyorsan kilátszott a ló bal patája.

A közösségi oldalán olyan videót lehetett látni, – már nem lehet – amelynek riportere, rendezője maga a parlament Népjóléti Bizottságának szocialista elnöke, aki azt mondatja ki egy állítólagos mentős nővel (N. Athinával), hogy a járvány idején tíz olyan kórházból hazaküldött beteget szállított, vagy ápolt, akik közül tíz nap alatt kilencen meghaltak.

Korózs Kamill biztos, ami biztos rátett még egy lapáttal a hitelesség kedvéért: –„Ez a nagyszerű asszony mentőtiszt” – mondta bele a kamerába, fő a tömeghisztéria.

A kitalált, embertelen és gyalázatos „sztorit” követően az Országos Mentőszolgálat a megszégyenülés küszöbén toporogva keresni kezdte az igazi Szent Kamill női követőjét, hol, mikor, ki látta, ki ismeri, esetleg ki dolgozott vele. Egyetlen mentős sem akadt, aki látta, aki emlékezne, vagy csak beszélt volna Athinával.

A főállású mentőtisztről gyorsan kiderült, hogy sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában nem szerepel, vagyis: a szocialista elnökön és kérdezőbiztoson kívül a szakma számára teljesen ismeretlen. Csoda, ha a mentősök néhány vérnyomáscsökkentő tabletta után felháborodva határolódtak el, és kérték ki maguknak az aljas hazugságot, lejárató csúsztatást?

A repülős Gizi történetére hajazó szándékos szélhámosság azért több mint egy nevetséges, amatőr „műbalhé”, mert az elkövetője az MSZP országgyűlési képviselője, a parlament Népjóléti Bizottságának az elnöke, aki egy közönséges hazudozó és rémhírterjesztő. A szavahihető Korózs szólítgatja fel, zavarná el Orbánt, Káslert, a kormányt.

Álljon meg a menet! Mit várnak a kis embertől, ha bitang a nagy. Meddig maradhat a gyűlölet, az irigység, a kormány gyalázása, a romboló bosszú büntetlenül. Törvény pedig van rá!

Mindenesetre Szent Korózs Kamillnak, a Lajosnak közönséges csalással sem sikerült az 1500-as években önfeláldozó ápolói munkásságáért tiszteletnek örvendő, később szentté avatott Kamill szerepében „eredményesen” tetszelegni, hiszen nem hozta meg a remélt párt-szerencsét a mentős vöröskereszt.

Maradt nekik, mi volt: a vörös csillag.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.