Újabb Airbus helikopterek érkeztek a honvédséghez

A három új helikopterrel már összesen hét új H145M erősíti a Magyar Honvédség kötelékét.

Magyar Nemzet
2020. 06. 22. 18:17
null
Budapest, 2019. november 18. A Magyar Honvédség egyik új beszerzésû Airbus H145M helikoptere repül Budapest felett 2019. november 18-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódott a Magyar Honvédségnek megrendelt Airbus Helicopters H145M könnyűhelikopterek leszállítása – számolt be az LHSN.hu a Facebook-oldalán. A három helikopter hétfőn, a kora délutáni órákban érkezett meg Szolnokra, így már összesen hét új H145M erősíti a Magyar Honvédség kötelékét. Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, 2018-ban húsz könnyű szállító, kutató-mentő és támogató helikoptert rendelt meg az európai hadiipari vállalattól a Magyar Honvédség. Az összes gép, melyekre az úgynevezett HForce fegyverzeti rendszer legmagasabb fokozatú változata is integrálva van, 2021-ig fog megérkezni. A honvédség a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program részeként 16 H225M típusú, az Airbus franciaországi gyárában készülő közepes méretű katonai szállítóhelikoptert is rendelt. Ezek a nagyobb méretű forgószárnyasok 2026-tól a kifutó, még szovjet gyártású Mi-8 és Mi–17-es szállítóhelikoptereket váltják fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.