A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Bocsánatkérésre szólította fel Pikót a Fidesz

A Pikó András vezette önkormányzat hazudik, amikor azt állítja, hogy az előző vezetés elhanyagolta az önkormányzati lakásállományt – írja közleményében a józsefvárosi Fidesz. A nagyobbik kormánypárt helyi szervezete szerint Józsefváros polgármesterének bocsánatot kell kérnie a megtévesztett választópolgároktól, mert a kampányban rendre 1000-1500 üresen álló bérlakásról beszélt és azt sugallta, hogy a józsefvárosi Fidesz inkább befalazta az üres lakásokat, mint hogy felújítsa azokat. A Pikó András vezette önkormányzat ígéretével ellentétben lakáspályázat útján egyetlen rászorulót sem juttatott lakáshoz.

2020. 07. 21. 18:24
Együtt kampányoltak, együtt náciznak. Pikó Andrásnak és Karácsony Gergelynek a jelek szerint szelektív a memóriája Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bebizonyosodott az, hogy Pikó András valótlanságokat állított a kampányában a józsefvárosi bérlakások számát, állapotát és azzal kapcsolatos ígéreteit illetően – írja közleményében a józsefvárosi Fidesz. Pikó András, Józsefváros polgármestere a kampányában rendre 1000-1500 üresen álló bérlakásról beszélt – megválasztása után már csak nyolcszázról – és a kampány alatt azt sugallta, hogy a józsefvárosi Fidesz inkább befalazta az üres lakásokat, mint hogy felújítsa azokat.

– Pikó növekvő bérlakásállományt ígért, ehhez képest már januárban döntöttek arról, hogy csak az idei évben hatvan bérlakástól válnának meg. Az is beszédes, hogy – még jóval a koronavírus-járvány előtt – lakásfelújításra százmilliókkal kevesebb forrást tervezett a kerület 2020-as költségvetésébe a józsefvárosi baloldal – írja a helyi Fidesz. A nagyobbik kormánypárt hozzáteszi: a 2009-et megelőző időszakban a baloldali vezetésű önkormányzat eladott minden piaci alapon értékesíthető lakást, a befolyó bevételeket felélte, hiteleket vett fel. A Fidesz–KDNP-s városvezetés 2009-ben 11 milliárd forint adósságot és lepusztult lakásállományt örökölt a baloldaltól. Ehhez képest Sára Botond 2019 őszén 13 milliárd forintot hagyott a „kasszában”, közel harminc folyamatban lévő fejlesztéssel adta át a kerületet Pikó Andrásnak. Az pedig a közelmúltban derült ki, hogy a Fidesz–KDNP vezette, korábbi önkormányzat jó gazdálkodásának köszönhetően további 2,6 milliárd forint pénzmaradvány áll Pikó András rendelkezésére.

– Pikó András vezette önkormányzat hazudik, amikor azt állítja, hogy az előző vezetés elhanyagolta az önkormányzati lakásállományt. Ezzel szemben a valóság az, hogy 2009–2019 között soha nem látott mennyiségű bérlakást újított fel a Józsefváros Fidesz–KDNP-s városvezetése. Csak az elmúlt néhány évben állami és önkormányzati forrás bevonásával, különböző lakásfelújítási programokkal közel négyszáz bérlakás újult meg Józsefvárosban. A Fidesz–KDNP által jegyzett Orczy negyed program részeként pedig jelenleg is energiahatékonyságot eredményező nyílászárócsere van folyamatban háromszáz lakásban és két lakóház teljes felújítása is zajlik – sorolta a helyi Fidesz a közleményében. Mindemellett a közlemény kitér arra is, hogy szerintük Pikó András magára hagyta a társasházakban élőket is.

– Míg az elmúlt években a Fidesz–KDNP vezette kerület évente milliárdokat fordított saját forrásból társasházfelújítási programokra (csak 2019-ben kétmilliárd forintot) az idén erre csupán háromszázmillió forintot szánt a baloldali, józsefvárosi vezetés, ami a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt negyvenmillió forintra csappant – tájékoztatott a Fidesz. A közlemény azt is részletezi, hogy mindezek mellett Pikó Andrásnak az elmúlt nyolc hónap alatt egyetlen lakáspályázatot sem sikerült kiírnia, amely a nehezebb sorsú emberek számára nyújthatna segítséget. Az első, júliusban kiírt lakáspályázat piaci alapú, ráadásul az egyes lakásokkal több millió forintos felújítási kötelezettség is jár. A józsefvárosi polgármesteri hivatal állításával ellentétben eddig egyetlen, lakásproblémákkal küzdő számára kiírt pályázat sem elérhető. Ezzel szemben az előző, Fidesz–KDNP-s városvezetés éves átlagban két pályázatot írt ki önkormányzati bérlakásokra, alacsony bérleti díjakat megállapítva.

– Pikó András szemrebbenés nélkül szegi meg kampányígéreteit, miközben botrányos városvezetésének köszönhetően elkezdett pusztulni Józsefváros. Pikó Andrásnak vállalnia kellene tetteiért a következményeket, továbbá bocsánatot kellene kérnie az általa becsapott választóktól – szólította fel a polgármestert a józsefvárosi Fidesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.