időjárás 31°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Kovács Zoltán: A helyszíni szervezők mérlegelésére bízzuk a fővárosi rendezvények megtartását

Cinikus szocialista magyarázkodás Kispesten

Magyar Nemzet
2020.07.20. 11:14
Cinikus szocialista magyarázkodás Kispesten

Nem lett semmiféle következménye a kispesti szocialista képviselő elhíresült „kokós” videójának, amiben Lackner Csaba elmondta, hogyan is tüntetik el a közpénzt. Az MSZP-sek inkább megfenyegették és állítólag „véletlenül” feljelentették az ügyet kivizsgáltatni akaró momentumos képviselőt. A kerületi szocialisták az antikorrupciós bizottság felszámolása után saját maguk készítettek jelentést, miszerint minden rendben van Kispesten.

Állítólag csak „véletlenül” jelentették fel Paróczai Anikót, Kispest momentumos képviselőjét, miután videókat készített a kerületi MSZP korrupciógyanús ügyeiről. Mint lapunk is beszámolt róla, a XIX. kerületi momentumos képviselőt múlt héten jelentette fel az MSZP becsületsértésért és különleges adatokkal való visszaélés miatt. Paróczai Anikó, Kispest momentumos képviselője és átláthatósági tanácsnoka február elején Kispest, Nagy Lopás címmel indított videósorozatot, hogy a nyilvánosságra került kispesti hangfelvételeken elhangzottakról beszéljen.

– Gajda Péter azt mondta nekem, hogy ez a feljelentés véletlen volt. Szerinte Kránitz Krisztián egészen véletlenül jelentett fel engem – mondta el a Borsnak Paróczai Anikó, hozzátéve: nem tudja, hogyan lehet valakit véletlenül feljelenteni. – Nem tudok másra gondolni, minthogy ezzel is jelezni akarták, hogy álljak le. Vagy másképpen fogalmazva, egyáltalán nem értékelik és nem díjazzák azt a munkásságot, amit én átláthatósági tanácsnokként folytatok – fejtette ki a kispesti momentumos. Arról is beszélt, Gajda Péter polgármester – miután a momentumos képviselő közzétett egy előzetest a Facebookon – sérelmezte, hogy szerepel a Kispest, Nagy Lopás című videóban. – Felvilágosítottam róla, hogy közszereplő, így ezt tűrnie kell – hangsúlyozta.

Paróczai Anikó szerint a korrupciós bizottság megszüntetése is teljesen botrányos volt. – Arra hivatkozva számolta fel a polgármester, hogy nem ülésezik. Csakhogy a járványhelyzetre tekintettel kizárólag ő hívhatta volna össze. Persze nem tette, aztán meg erre hivatkozva megszüntette – fogalmazott a politikus.

Felszámolták az antikorrupciós és tényfeltáró bizottságot, aztán meg kiadtak egy jelentést saját magukról, hogy minden rendben van Kispesten, nincs itt semmi látnivaló. – Minden erejükkel arra törekszenek, hogy ne lehessen átvilágítani az önkormányzati cégeket. Még egy lista átadására sem hajlandók, hogy milyen ingatlanok vannak önkormányzati tulajdonban – tette hozzá a Momentum képviselője. – A Lackner Csaba-féle videón szereplő vádakat tisztázni kell. Folytatom minden erőmmel, folytatom a videóposztolást is, hiába próbálnak megfélemlíteni – összegezte a képviselő.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.