Éjszaka gyenge hidegfront érkezik, északon zivatarokkal

Éjszaka északnyugat felől gyenge hidegfront éri el az országot. Ezzel együtt több megyére hőség, illetve zivatarveszély miatt adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára.

Forrás: MTI2020. 07. 28. 22:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez kedden eljuttatott jelzésük szerint zivatarveszély miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A hidegfront hatására szerda reggelig az északi határvidéken néhol, szerdán napközben főleg az északi megyékben elszórtan alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket jégeső, illetve viharos széllökés kísérhet. Az északkeleti tájakon heves – nagyobb méretű jéggel, illetve károkozó (90 kilométer/órásnál is erősebb) széllökésekkel járó – zivatarok is kialakulhatnak. Az esti órákra fokozatosan megszűnnek a zivatarok.

A fővárosban, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében hőség miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: szerdán főként a déli tájakon haladhatja meg a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot.

Az előrejelzés szerint a minimum-hőmérséklet 15–21, a maximum-hőmérséklet 27–34 fok között alakul szerdán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.