Éles gépkarabélyai voltak a drogos orgazdának

Egyben vagy alkatrészekre bontva, konténerekben tárolta és árulta a lopott autókat az a miskolci férfi, aki milliomosként élt a bűncselekmények hasznából.

Végh Attila
2020. 07. 17. 14:34
null
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország északkeleti régiójának egyik legnagyobb, lopott autókkal üzletelő orgazdáját fogták el a rendőrök. Az 53 éves miskolci férfi a Miskolci Törvényszék döntése értelmében került július 17-től letartóztatásba. A nyomozás eddigi bizonyítékai szerint az érdekeltségébe tartozó miskolci telephelyeken lopott luxusautókat értékesített, egy részüket szétbontva, konténerekben. A bűncselekményekből származó járműveket és alkatrészeket saját céghálózatán keresztül legalizálta, adta-vette, ezzel keltve azt a látszatot, hogy az autók hivatalos formában kerültek be az országba az értékesítés előtt.

A Készenléti Rendőrség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt indított nyomozást a miskolci F. Zoltán ellen. A gyanú szerint több autótolvajjal is kapcsolatban állt, akik öt-húszmilliós autókat szállítottak neki, az orgazda a legdrágább lopott kocsiért sem fizetett ki egymillió forintnál nagyobb összeget. Az autók iratait meghamisította, több szerelő műhelyt is üzemeltetett, ahol vagy eltüntették az autók egyedi azonosító jelzéseit, vagy darabokra szerelve, alkatrészként értékesítették a kocsikat.

Fotó: Police.hu

A bűnügyi felderítők információi szerint a férfinak ráadásul gépkarabélyai is voltak, drogot is árult, ezért elfogásához a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték fel egy összehangolt rendőri akcióra. F. Zoltán éppen munkába indult július 8-án reggel, amikor autójából kiszállítva elfogták, ezzel egy időben a nyomozók az összes érdekeltségébe tartozó ingatlannál és ipari telephelynél házkutatást tartottak, átnézve az ott tárolt autókat is. Az akció során a rendőrök 11 nagy értékű autót, illetve több száz gépjármű nagyobb alkatrészét, motort, futóművet, karosszériaelemeket foglaltak le.

Fotó: Police.hu

Az orgazda céghálózatához tartozó hét gazdasági társaság – köztük egy szlovák és egy német cég – könyvelési anyagát is lefoglalták, 10,7 millió forintnyi készpénzzel együtt, de zár alá vették a cégek bankszámláit is. Az egyik szemle alá vont jármű rakterében különböző rejtekhelyeken 6,5 kilogramm por állagú kábítószergyanús anyagot, valamint öt fegyvert és lőszereket is találtak a bűnügyi helyszínelők.

Fotó: Police.hu

Az igazságügyi vegyész szakvéleménye szerint a lefoglalt anyag amfetamin, amelynek feketepiaci értéke csaknem húszmillió forint. A fegyverszakértő megvizsgálta az előkerült két géppisztolyt is, az ötvenéves, egykori szovjet gyártmányú dobtáras fegyverek működőképesnek, emberélet kioltására alkalmasnak bizonyultak, a tárakban megtalált 278 éles lőszerrel együtt. A vizsgálat során a rendőrök megpróbálják feltérképezni, az orgazda kiktől, honnan szerezte be a fegyvereket, a drogot, illetve a lopott autókat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.