Idén is díjazzák az ország legjobb pótmamáit

Huszonháromezer gyermek nevelkedik ma vér szerinti szülei nélkül Magyarországon.

Végh Attila
2020. 07. 13. 17:09
Szilvia
Budapest, 2013. július 10. A tizennyolc éves Szilvia és nyolc hónapos kisfia, Kristóf a Fővárosi Módszertani Gyermekvédelmi Szakszolgálat (Tegyesz) Alföldi utcai befogadó otthonában 2013. július 10-én. Az intézmény hét éve működő baba-mama csoportjába kerülnek a fővárosi gyermekotthonból, illetve nevelőszülőktől érkező kiskorú anyák és várandósok. MTI Fotó: Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2019-ben alapította meg a Szent Anna-díjat. Ezt az elismerést azok a nevelőszülők kaphatják, akik kiemelkedően magas színvonalon végzik munkájukat. A Szent Anna-díjból évente hat adományozható, külön jutalmazzák azokat a nevelőszülőket, akik fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek vagy fogyatékossággal élő fiatal felnőttek életét teszik szeretetükkel és szakszerű gondoskodásukkal kényelmesebbé.

A jelöléseket augusztus 12-ig várja a minisztérium az elismeres.[email protected]u e-mail-címen, a díjat november 12-én, a szociális munka napján adják majd át a legtöbb jelöléssel rendelkező nevelőszülőknek. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkársága a Befogadlak című országjáró körúttal irányította rá a társadalom figyelmét a nevelőszülők áldozatos munkájára. Fontos cél, hogy a gyermekvédelmi rendszerben nevelkedő 23 ezer gyermek elsősorban nevelőszülői családokhoz kerüljön, róluk jelenleg 5500 nevelőszülő gondoskodik.

A nevelőszülői hivatás 2014 óta foglalkoztatási jogviszonynak minősül, 2020. január 1-étől pedig azok a nevelőszülők, akik kisgyermekekről gondoskodnak, nevelőszülői gyedben részesülnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.