Korszerűbb, szebb konyhában főzhetnek a kicsiknek

Másfél milliárd forint kormányzati támogatásra pályázhatnak az önkormányzatok.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2020. 07. 01. 9:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyermeknevelés támogatása a járványügyi készültség alatt sem állhat le, ezért az idén is másfél milliárd forintnyi támogatást vehetnek igénybe az önkormányzatok a gyermekétkeztetés fejlesztésére – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára szerdán feltöltött videóban. A pénzügyminiszter kiemelte: a pályázat révén konyhák, étkezők felújítására, fejlesztésére, vagy akár új konyhák létesítésére is lehetőség van. Hozzátette: az elmúlt öt évben összesen 554 település konyhája újulhatott meg, mintegy 14 milliárd forintból.

A Pénzügyminisztérium pályázatával 2015 óta nyílik lehetőségük az önkormányzatoknak állami támogatást igényelni ahhoz, hogy az általuk fenntartott gyermekétkeztetést biztosító helyiségeket felújítsák. A pályázat idei fordulójában az elsődleges cél továbbra is a bölcsődei vagy óvodai konyhák fejlesztése. Idén – a nagyobb volumenű beruházásokra és a folyamatosan növekedő építőipari költségekre tekintettel – a maximálisan igényelhető támogatási összeg emelkedett. Új főzőkonyha, illetve meglévő konyha fejlesztéséhez a korábbi negyvenmillió forinthoz képest az idén százmillió forintra lehet pályázni. Az elektronikusan benyújtható pályázatok benyújtásának határideje augusztus 13.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.