Letartóztatták a drogkereskedő banda tagjait

Hiába nyújtottak be fellebbezést a bírói döntés ellen, július 6-án a Győri Törvényszék jogerősen is elrendelte egy drogkereskedő banda mind a hét tagjának letartóztatását. A kábítószer-kereskedők lakásain, rafinált rejtekhelyekről több száz grammnyi drog került elő, egyikük garázsában egy 77 tőből álló marihuánaültetvény is volt, mesterséges fénnyel, szellőztetéssel, csöpögtetős öntözőrendszerrel. A termést már a rendőrök aratták le.

Forrás: police.hu2020. 07. 06. 12:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának koordinációjában a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ, valamint a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei közösen, összehangolt akcióval csaptak le július elején egy győrszentiváni kábítószer-kereskedő hálózat vezető tagjaira, valamint az általuk alkalmazott utcai drogárusokra. Húsz ember csuklóján kattant a bilincs, hét szervezőnek és tizenhárom elosztónak törték ketté ezzel drogkereskedői karrierjét.

Az összehangolt akcióban részt vevő négyszáz rendőr drogkereső kutyákkal, talajradarral és fali röntgennel is kereste az elrejtette kábítószert. A bűnügyi felderítés információi szerint a banda nagy figyelmet szentelt a trükkös rejtekhelyeknek. Elásott, gipszkarton fal mögötti, fürdőkád alatti, berendezési tárgyakban eldugott tárolókról is érkeztek adatok, ezért kellett a műszeres átvizsgálás. A kutatás nem volt eredménytelen, a helyszínelők találtak drogot plüssmackóban, titkos faliszekrényben, szobanövény vázájába rejtve, épületgépészeti berendezés mögött, mélyhűtő élelmiszeres-zacskóiban, autók pótkerekében és sebváltója alatt is. Az egyik ingatlan melléképületében a drogbanda feje egy komplett növényházat rendezett be, milliós fejlesztésű mesterséges klímát létrehozva termesztették a drog alapjául szolgáló növényeket.

A bűnözői csoport tagjai korábban sem voltak mintapolgárok, de évekkel ezelőtt még csak gazdasági bűncselekmények miatt indult ellenük eljárás, ezután váltottak profilt, mondván, a kábítószerben gyorsabb és nagyobb a haszon, mint a számlagyárban. A győri nyomozók másfél éve sejtették már, hogy valakik szervezett körülmények között látják el droggal az ország nyugati határszélét, másfél éves nyomozási munka eredményeként sikerült összegyűjteni olyan terhelő információkat és bizonyítékokat, amelyek alapján látókörbe került nemcsak a kábítószer-kereskedelmet irányító csoport összes tagja, hanem azok a terjesztők is, akik a drogot, ha kellett, házhoz is szállították. A felderítés azért volt nehéz, mert a korábbi csalásokban kiművelt bűnözők szinte naponta cserélték azokat a telefonokat és telefonkártyákat, amikkel a drogbiznisz részleteiről tárgyaltak. Több száz bontatlan, gyári csomagolású készülék és SIM-kártya is volt a rejtekhelyeiken, tehát hosszú üzletmenetre számítottak. Voltak olyan autóik is, amelyeket az ország másik végében lakó idegenek nevére vásároltak, ezekkel fuvarozták a drogot, abban bízva, hogy a nyomozók nem tudják majd hozzájuk kapcsolni a járműveket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást hét gyanúsított ellen. A 37 éves V. Csaba, a banda feje a rendőrök akciójánál éppen frissen megismert barátnőjénél aludt, így ott őt nem keresték. Ezután megpróbált elszökni a nyomozók elől, végül a terrorelhárítók egy tatai szállodában találták meg. A szervezők közt volt egy 74 éves győri asszony is, M. Erzsébet intézte a könyvelést.

A nyomozók a vagyonvisszaszerzés részeként a hálózat hét vezető tagjától három ingatlant vettek zár alá, nagy értékű gépjárműveket, elektronikus eszközöket, készpénzt és egyéb értéktárgyakat, ékszereket foglaltak le. A bíróság a szervezőket letartóztatta, a tizenhárom drogárus szabadlábon védekezhet, több, az akció során elfogott vevő ellen kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.