Már dolgoznak az elsősegélynyújtók a strandokon

Ezen a nyáron is a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elsősegélynyújtói ügyelnek a strandolók biztonságára.

2020. 07. 07. 19:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen a nyáron is a Magyar Vöröskereszt ifjúsági tagozata, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt fiatal elsősegélynyújtói ügyelnek a strandolók biztonságára. Tizenkilenc balatoni strandon mintegy 320 önkéntes teljesít szolgálatot a szezonban. Munkájukat, illetve azt, hogy jövőre még több helyszínen lehessenek jelen, a www.voroskereszt.hu weboldalon magánszemélyek is támogathatják.

A programban idén több mint 320 fiatal önkéntes vesz részt, akik a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látják el 12 Balaton-parti település 19 strandján augusztus 23-ig, minden nap 10 és 18 óra között. Tavaly közel háromezer esetben segítettek a nyaralóknak. A leggyakoribb esetek a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés és a különböző sportsérülések voltak.

A karitatív szervezet a koronavírus elleni védekezés jegyében a program teljes ideje alatt kiemelt figyelmet fordít a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásainak betartására, így idén nemcsak elsősegélynyújtó-felszerelésekkel, de egyéni védőfelszerelésekkel is ellátja önkénteseit.

A szolgálat 2007-es indulása óta több mint negyvenezer esetben nyújtottak szakszerű segítséget a fiatal vöröskeresztes önkéntesek, ebből hétszer életet mentettek. Idén már második éve nemcsak ellátják a sérüléseket, hanem a Generali a Biztonságért Alapítvány közreműködésével elsősegélynyújtás-ismereti bemutatókat is tartanak a Balaton partján. A tavalyi roadshow-n közel háromezer ötszáz nyaralónak tanították meg az újraélesztést és a legfontosabb ellátási ismereteket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.