Nagy előrelépés a magyar honvédelmi és haderőfejlesztés

Nagy előrelépésnek nevezte a magyar honvédelmi és haderőfejlesztést a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatornán hétfő este.

Forrás: MTI2020. 07. 27. 21:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Európai viszonylatban is jelentős a magyar haderőfejlesztés és annak üteme: ez vonatkozik nemcsak a modern technikai eszközök beszerzésére, hanem a honvédelmi és haderőfejlesztési program egészére, benne a hazafias honvédelmi nevelésre, a tartalékos rendszerre, az oktatásra és a katonai életpályára – közölte Benkő Tibor honvédelmi miniszter egy sajtótájékoztatón, Budapesten.

A minisztert kérdezték a Leopard 2A4HU harckocsikról is, amelyek a múlt héten érkeztek meg a Magyar Honvédséghez.

Benkő Tibor azt mondta, ezek a páncélosok átmenetet biztosítanak a keleti technikáról a nyugatira.

– Nagyon korszerű eszközök, de Magyarországnak a „hatalmas ugrást” a 2023-ban érkező A7-es típusú harckocsik jelentik majd – tette hozzá, megjegyezve: 2023-ban csak Németországnak, Dániának és Magyarországnak lesznek ilyen típusú páncélosaik.

Benkő Tibort kérdezték arról is, hogy a Népszava múlt heti cikke szerint 14 milliárd forintba kerül a Magyar Honvédség Airbus repülőinek karbantartása a következő években. A miniszter azt mondta: az említett összeg pontos, ez pedig a következő öt évben a gépek karbantartását, üzemidő szerinti javítását foglalja magában.

Azzal kapcsolatban, hogy a Demokratikus Koalíció állítása szerint ezek a gépek nem honvédségi, hanem kormánygépek, Benkő Tibor kiemelte: a képviselők a Honvédelmi Minisztériumban megtekinthetik a repült órák nyilvántartását. Ezekből kiderül, hogy a repült idő mintegy 80 százalékát katonai jellegű feladatok adták. A kormánytagok szállítása a honvédségi gépekkel egyszerűbb, olcsóbb és biztonságosabb, és ez egy 2005-ben kötött, több minisztérium közötti megállapodás alapján történik – mondta a honvédelmi miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.