Szijjártó: Magyar és katari egyetemek működnek együtt az ellenszer keresésében

Magyarország és Katar orvostudományi egyetemei és klinikái együttműködnek a koronavírus ellen talán hatékonynak bizonyuló gyógyszeralapanyagok tesztelésében és fejlesztésében – állapodott meg a külgazdasági és külügyminiszter katari kollégájával és az energetikai és ipari miniszterrel folytatott videókonferencián szerdán.

Forrás: MTI2020. 07. 22. 13:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter Facebook-oldalán közölte: a két katari miniszter régi jó ismerőse, ezért hasznos volt áttekinteni a kétoldalú kapcsolatok állását.

A magyar miniszter kiemelte: a katari kormány sokat tesz a koronavírus ellenszerének megtalálásáért, ezért abban állapodtak meg, hogy támogatják az orvostudományi egyetemeik és klinikáik közötti együttműködést a Covid–19 ellen talán hatékonynak bizonyuló gyógyszeralapanyagok tesztelésével és fejlesztésével összefüggésben.

Szijjártó Péter közölte: a Qatar Airways sokat segített a keletről hazatérni kívánó magyar állampolgárok hazautaztatásában azzal, hogy április végéig fenntartotta budapesti járatait, jelenleg pedig már heti négy járatot üzemeltetnek a két főváros között.

Megállapodtak a két ország diplomáciai akadémiái közötti együttműködésben és egy ösztöndíjprogram létrehozásában arabul tanuló magyar egyetemistáknak – tudatta a miniszter.

Hangsúlyozta: a világ energiapiacain is teljesen új fejezet nyílt meg, Katar a világ egyik legnagyobb földgázforrásával rendelkezik, ezért politikai megállapodást kötöttek arról, hogy támogatják az MVM és a Qatargas közötti hosszú távú stratégiai együttműködés létrejöttét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.