Szokásává vált a szökés

Három nap alatt háromszor próbált meg megszökni a rendőrök, illetve az elzárás elől egy fiatal rabló.

Forrás: ugyeszseg.hu2020. 07. 21. 14:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fogolyszökések miatt is vádat emelt az Egri Járási Ügyészég július 21-én az ellen a 18. életévét még be nem töltött füzesabonyi fiú ellen, akit rablás gyanúja miatt vontak eljárás alá még 2019 novemberében. Az Egri Járásbíróság 3 év 10 hónapra javítóintézeti nevelésre ítélte. A fiatalkorú vádlott védője fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen, ezért az ügyészség közleménye szerint a jogerős döntésig a fiúnak nem kellett bevonulnia az intézetbe, szüleinél maradhatott házi őrizetben, elektronikus nyomkövetővel a lábán.

A fiatal fiú csak négy hónapig tűrte a bezártságot, 2020. február 7-én levágta lábáról a nyomkövetőt és egy másik füzesabonyi házban, barátnője rokonainál keresett menedéket. A rendőrség nyomkövető kutyákat is bevetett a keresése során, így találták meg, egy szekrény mélyén bújt el.

Elfogását követően a rendőrök bekísérték a füzesabonyi rendőrkapitányságra, ahol a rácsokkal védett, zárt előállító helyiségben helyezték el. A fiú két óra elteltével engedélyt kért az őröktől, hogy kimenjen a mosdóba. A szolgálatirányító parancsnok, tartva attól, hogy ismét szökésre készül, gumibottal a kezében kísérte el a mellékhelyiségbe, a szabályok szerint a nyitott ajtón át figyelt, hogy a fiú ne mászhasson ki az ablakon. A rendőrtiszt óvatossága nem volt alaptalan, a fiatalkorú gyanúsított a mosdóból kilépve azonnal szökni akart. Kitépte magát a rendőr kezéből és végigfutott a földszinten egy üvegajtóig, amiről azt hitte, azon át az utcára juthat. Tévedett, mert ez az ajtó a rendőrség igazgatásrendészeti osztályára vezetett, így szökevényt aznap másodszor is sikerült elfogni.

A bíróság is belátta, a fiatal fiú szabadlábon hagyása esetén folyamatosan dolgot adna a rendőröknek, ezért február 10-én elrendelték a letartóztatását, A fogva tartás helyéül a debreceni javítóintézetet jelölték ki, ahol már a befogadásakor, adatai egyeztetésekor kiugrott egy két méter magas földszinti ablakon. Átrohant az udvaron, elbújt a kerítés tövében egy nagy kupac avar alá, ott akarta kivárni, míg a rendőrök elmennek. Kézrekerítésére nyomozócsoport érkezett a helyszínre, akik először az intézet bokrait fésülték át; rövid keresés után megtalálták a 17 éves fiút, aki azóta is rácsok mögött van.

Az Egri Járási Ügyészség kétrendbeli fogolyszökés bűntettével, valamint egyrendbeli fogolyszökés vétségével is megvádolta a több büntetőeljárás hatálya alatt álló elkövetőt, akivel szemben – háromszori szökése miatt – az ügyészség már nem találta elégnek a javítóintézeti felügyeletet. Vádiratában a fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására tettek indítványt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.