időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Többmilliárdos mentőöv a kárpátaljai vállalkozóknak

Borsodi Attila
2020.07.01. 20:41

Különösen azok a vállalkozók kerültek nehéz helyzetbe a járványhelyzet miatt, akik a turizmusban, a vendéglátásban és a szolgáltatásban dolgoznak.

Jelentős összegű, több milliárd forint támogatást kapnak idén a turizmus, a vendéglátás és a mezőgazdaság területén működő helyi vállalkozók az Egán Ede-terv, a kárpátaljai gazdaságfejlesztési program részeként, amely a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz tartozik – erről beszélt lapunknak a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke a térséget érintő szociális programcsomagról szóló mai sajtótájékoztatón. Brenzovics László kiemelte, hogy a kárpátaljai vállalkozók a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe kerültek, különösen azok, akik a turizmusban, a vendéglátásban és a szolgáltatásban dolgoznak, hiszen a korlátozások miatt ezek az üzletágak lényegében leálltak. Nekik óriási segítség a magyar kormány támogatása, amely éppen a bajba jutott ágazatokban működő vállalkozóknak ad segítséget.

Örömtelinek nevezte, hogy az Egán Ede-program újraindult, a turizmussal foglalkozó mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak meg is kezdik a pénzek kifizetését. Több ezren kapnak a magyar forrásból, ennek köszönhetően nagyobb eséllyel maradhatnak talpon a kárpátaljai vállalkozások.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a Magyar Nemzet érdeklődésére kifejtette, hogy a határon túli vállalkozások évek óta kapnak támogatást. Szavai szerint a gazdaságfejlesztési program először a Délvidéken indult el, aztán Kárpátalján folytatódott. – Ez biztosítja a határon túli magyarok megmaradását, a szülőföldön való boldogulását és vállalkozások megerősödését – fűzte hozzá Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.