A csepeli önkormányzat épületére már kitűzték a babazászlót

Skrabski Fruzsina, A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnökének új kezdeményezése szerint az önkormányzatok egy „babazászló” kifüggesztésével jelezhetik, ha a településen gyermek született. Az akció hatalmas érdeklődést váltott ki az önkormányzatoknál, Borbély Lénárd, Csepel polgármestere már kora reggel kitűzte a babazászlót a XXI. kerületi városháza épületére.

2020. 08. 24. 10:12
null
A csepeli Városházára is kifüggesztették a baba zászlót.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tegyétek ki a babazászlóinkat. Lassan kezdődik az iskola, és ezért érdemes a jövőnkre koncentrálni és megünnepelni a gyerekeket! Az egész ország és a boldogságunk szempontjából nagyon fontos, hogy megszülessenek a kívánt gyerekek” – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke. Mint írta, a mozgalomnak ötpárti támogatottsága van, tehát a vágyott kisbabák megszületése össznemzeti ügy, nemzeti minimum.

„Aki támogatja, hogy a kívánt gyermekek szülessenek meg, tegye ki a babazászlónkat az önkormányzat épületére! A zászlót eredetileg akkor tesszük ki, ha gyerek születik, de most tegye ki mindenki, aki egyetért a céljainkkal! Kérem a kedves polgármestereket, hogy küldjenek erről fotót, adjanak ki közleményt, hogy együtt ünnepelhessük a boldog jövőnket: a gyerekeket, családokat” – kérte a polgármesterek együttműködését Skrabski.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a kerület babazászlójával

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere már korán reggel kitette a babazászlót a hivatal épületére. „Csepel önkormányzata csatlakozik a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezéséhez. A mai napon a szivárványos helyett mi a babazászlót tűztük ki a polgármesteri hivatalra. Ezzel is azt üzenve, hogy mi a nemzet gyarapodásában, a családban, a gyermekek megszületésében hiszünk – írta közösségi oldalán a XXI. kerület polgármestere. Borbély hozzátette: a hálószoba titka mindenki magánügye. Ez nem lehet propaganda tárgya. – Minden ember méltóságát tiszteletben tartjuk. Mi abban hiszünk, hogy a család egy férfi és egy nő közösségén alapul, a gyermekvállalás pedig a boldogságot és a jövőt jelenti. Azt kérem minden csepelitől, hogy most, az iskolakezdés előtt is, kiemelten figyeljünk a gyermekekre” – hívta fel a figyelmet a háromgyermekes városvezető.

Skrabski Fruzsina lapunknak elmondta: éjjel, ahogy kikerült a felhívás, több önkormányzat is jelezte, hogy igényelnének zászlókat. – A csepeli önkormányzatnak már korábbról volt sajátja, ők egy rajzpályázaton már készítettek egyedi lobogókat. Ezért tudtak ennyire gyorsak lenni – mutatott rá a mozgalom elnöke. Hozzátette: az egyesület anyagárban adja a zászlókat, és ha szükséges, továbbiakat is gyártanak majd.

A nap folyamán Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere is kitűzte a babazászlókat a helyi városházára. – A budafok-tétényi önkormányzat is csatlakozott a babazászló mozgalomhoz! Újabb zászló lengedez az önkormányzat épületén! A mai napon csatlakoztunk egy nemes kezdeményezéshez, amellyel kifejezzük hitünket és elkötelezettségünket! Önkormányzatunk 2017 óta Családbarát hely – ezt a megtisztelő címet a mostani kezdeményezés gazdájától, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól kaptuk – írta Facebook oldalán a polgármester. A kerületvezető hozzátette: ennek szellemében a szivárványos zászló helyett mi egy rózsaszínű és egy kékszínű lobogót választottak. Ezzel erősítik meg a magyar családokba és a gyermekáldásba vetett hitüket.

- Nemzetünk jövőjét a családok gyarapodása, a gyermekek megszületése biztosítja. Üdvözlöm Skrabski Fruzsina, a Mozgalom elnökének új kezdeményezését, miszerint az önkormányzatok egy „babazászló” kifüggesztésével jelezhetik, ha a településen gyermekáldásra került sor – írta Karsay.

Lapunk felkereste azokat az önkormányzatokat, amelyek az elmúlt napokban kitűzték a szivárványos zászlót, megkérdeztük, hogy csatlakoznak-e ehhez a kezdeményezéshez is. Terézváros Önkormányzata úgy reagált: hozzájuk nem érkezett megkeresés a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól a zászló kitűzésével kapcsolatban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.