Egyre nő a szociális és gyermekvédelmi feladatok támogatása

Átadták a több, mint 70 millió forintból felújított nyírgyulaji szociális szolgáltatóközpontot.

Magyar Nemzet
2020. 08. 18. 14:56
null
Fotó: Kurucz Árpád Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átadták a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírgyulaj szociális szolgáltatóközpontjának több mint 71 millió forintos beruházás keretében felújított épületét. Az ünnepségen Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára hangsúlyozta: a szociális intézményekben fontos a közösséghez kötődés és a bizalom kialakítása, mert ezek nélkül a szociális munka önmagában keveset ér.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára. Fotó: Kurucz Árpád

Az államtitkár kiemelte: a szociális alapszolgáltatás célja, hogy a rászorulókat és segítséget igénylőket ne emeljék ki családjukból, hanem helyben tudjanak nekik – külső segítséggel – boldogulást nyújtani.

A kormány álláspontja ezért továbbra is az, hogy a szociális és gyerekvédelmi kérdések megoldásába be kell vonni a közösségi kötődések kialakítására képes helyi önkormányzatokat, az egyházakat és a civil szervezeteket – hangsúlyozta Fülöp Attila, aki szerint az államnak ebben a kérdésben a törvényi garanciák megadása, a jogszabályalkotás és a finanszírozás biztosítása terén van feladata.

Az államtitkár kiemelte, hogy 2021-ben minden szociális és gyermekvédelmi feladatnak magasabb lesz a normatív támogatása, mint idén, és csak a nyírbátori választókerületben mintegy 400 millió forint értékben hat szociális intézmény újul meg a közeljövőben.

A most felújított nyírgyulaji központnak is a közösségi kapcsolatok, illetve a bizalom erősödését kell szolgálnia, ami egyben a szociális és gyermekvédelmi terület legfontosabb hivatása és küldetése – emelte ki az államtitkár.

Az eseményen Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselő köszöntőjében arról beszélt, hogy a térségben három nagy szociális szolgáltatásfejlesztési pályázat valósult meg, illetve van jelenleg is folyamatban, amelyek beruházási értéke egyenként meghaladja az 500 millió forintot.

A Nyírbátorban elindított Gyerekesély program is félmilliárd forintos keretösszegből gazdálkodhat, ami azt jelenti, hogy összesen kétmilliárd forint értékű fejlesztéssel gazdagodott a szociális szféra a térségben – hangsúlyozta Simon Miklós.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.