Ismert magyar sztárok állították össze az első tanszercsomagokat

Az Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakció második hetében megkezdte a tanszercsomagok összeállítását az Ökumenikus Segélyszervezet. Az első csomagokat az önkéntesek mellett olyan ismert emberek állították össze, mint Wolf Kati, Gyurta Dániel vagy Andor Éva.

2020. 08. 18. 17:44
null
Fekete Daniel / MÖS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén immár kilencedik alkalommal indítja el az Ökumenikus Segélyszervezet az Iskolakezdés együtt! nevet viselő jótékonysági kezdeményezést. Az idei akció annyiban különbözik a korábbiaktól, hogy a koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt ezer helyett kétezer rászoruló iskolásnak szeretnének egy tízezer forint értékű személyre szabott, vadonatúj, minőségi, valamint nemnek és korosztálynak megfelelő adománycsomagot biztosítani. A családoknak, különösen az anyagi problémákkal küzdő családoknak óriási gondot okoz a tanévkezdéshez szükséges eszközök beszerzése, így ez az adomány – egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák vagy ünneplő ruha – jóval több, mint egy szimpla ajándékcsomag: esély a felzárkózásra.

– Körülbelül két héttel a segélyakció vége előtt 300-400 doboz körüli adomány gyűlt össze, de tapasztalataim szerint az adakozási kedv mindig a hajrában szokott megnőni – válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére az Ökumenikus Segélyszervezet elnökigazgató-helyettese. Gáncs Kristóf elmondta: azt látják, hogy idén is nagyon sokan álltak a kezdeményezés mellé, ami nagyon jó jel, mert sokakban megvan a bizalom, tudják, hogy jó helyre megy a segítség.

Fotó: Fekete Daniel/ MÖS

A csomagok összeállításában az önkéntesek mellett olyan ismert személyiségek is közreműködtek, mint Wolf Kati, a kampány arca, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó, Andor Éva, Rátonyi Kriszta és Szabados Ági műsorvezetők, valamint Nagy Benedek influenszer, akik nemcsak a nevüket adják a különböző kampányokhoz, hanem szeretik kivenni a részüket a munkából. Így van ezzel Gyurta Dániel is, aki lapunknak elmondta: személyes jelenléte azért fontos, mert így még inkább hozzá tud járulni a jó ügy támogatásához. Az ismert sportoló szerint fontos, hogy az önkéntesség ne csak szlogen legyen, hanem megtöltsük valódi tartalommal.

Fotó: Fekete Daniel/MÖS

Az önkéntesség fontosságáról szóló felismerést Gyurta Dániel elmondása szerint – szülein kívül – leginkább a nagyszüleinek köszönheti, akik Újpest környékén rengeteg olyan dologban vettek részt, ami nagyon hasonlít ahhoz a tevékenységhez, amit ő is végez a segélyszervezet berkein belül. Az olimpiai bajnoknak – a segítségnyújtás mellett – nem titkoltan szívügye a külhoni magyarság sorsa is: „Gyerekkorom óta a külhoni magyarság nagyon fontos szerepet játszott és játszik az életemben, és biztos vagyok abban, hogy a jövőben is azt fog.” Hozzátette: „Kárpátalján, Erdélyben és a Felvidéken is voltam az elmúlt fél évben. A jövőben is nagyon sok esemény van tervbe véve: október elején Kárpátalján lesz egy sporttal kapcsolatos esemény, Erdélyben nagyon sok barátom van, akik esküvőre és különböző eseményekre hívtak, de Szabadkára is terveztem menni. Ezek az utak viszont – a járvány miatt – nem törlődtek csak tolódtak.”

Fotó: Fekete Daniel/MÖS

Jó helyre megy a segítség

A felhíváshoz legkönnyebben az 1353-as adományvonal tárcsázásával járulhat hozzá, ami hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. 40 hívás a 1353-as adományvonalra már egy tanszercsomagot jelent. Továbbá átutalással vagy csekkbefizetéssel is csatlakozhat a felhíváshoz a 11705008-20464565-ös számlaszámon. A szervezet jelezte, hogy a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon keresztül is fogadnak felajánlásokat, továbbá a nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.