időjárás 13°C Hugó 2023. április 1.
logo

Három jegyvizsgálót is megtámadtak a hétvégén

Kárpáti András
Forrás: MTI
2020.08.18. 11:17
Három jegyvizsgálót is megtámadtak a hétvégén

Három jegyvizsgálót is bántalmaztak a vonatokon péntek és vasárnap között, egyiküket tapétavágóval vágták meg három helyen – közölte a MÁV-Start kedden az MTI-vel. A közlemény szerint péntek este egy Lajosmizséről a fővárosba tartó vonaton Dabas és Inárcs–Kakucs állomás között egy jeggyel nem rendelkező férfi tapétavágó késsel a combján, a mellkasán és az arcán vágta meg a jegyvizsgálónőt, majd homlokon ütötte. A támadó elmenekült. A fiatal sértettet kórházba szállították, az eset lelkileg súlyosan megviselte – írták. Az elkövetőt keresi a rendőrség, fantomképe a www.police.hu honlapon is megtalálható. Szombaton egy Debrecen felől Budapestre tartó vonaton a kalauz többször is hiába figyelmeztetett a kötelező maszkhasználatra egy utast, ezért rendőri segítséget kért. A vonatot Albertirsa állomáson megállították, ekkor az utas megpróbálta megütni a vonatkísérőt, majd leköpte. A rendőrök leszállították a vonatról.

A kalauzt tapétavágóval megtámadó férfit fantomkép alapján keresik a rendőrök.

Vasárnap este pedig egy Dunakeszi-Gyártelep és Rákospalota–Újpest között közlekedő vonaton egy menetjegy nélküli, botrányosan viselkedő utas keveredett szóváltásba egyik utastársával. Az intézkedő jegyvizsgálót verbálisan és fizikailag bántalmazta, majd leszállt a vonatról. A jegyvizsgáló rehabilitációs szabadságot igényelt és kapott. A MÁV-Start kiemelte, hogy az intézkedéseknek köszönhetően az elmúlt években csökkent a vonatkísérőket elleni atrocitások száma: 2018-ban 123, 2019-ben 70, idén 47 esetben bántalmaztak jegyvizsgálót szolgálatteljesítés közben. A vállalat az év végéig további 66 testkamerát helyez üzembe a már meglévő 108 mellé.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.