Három jegyvizsgálót is megtámadtak a hétvégén

Az elmúlt hétvégén három alkalommal is vonaton dolgozó kalauzokat támadtak meg agresszív utasok.

Forrás: MTI2020. 08. 18. 11:17
Richárd József
Magyarszék, 2012. március 21. Richárd József jegyvizsgáló az utasok menetjegyét ellenőrzi a Komló és Sásd között közlekedő vonaton. A MÁV 2012 áprilisától tizenhat helyett négy járat indítását tervezi ezen a vonalon. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc Fotó: Kálmándy Ferenc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három jegyvizsgálót is bántalmaztak a vonatokon péntek és vasárnap között, egyiküket tapétavágóval vágták meg három helyen – közölte a MÁV-Start kedden az MTI-vel. A közlemény szerint péntek este egy Lajosmizséről a fővárosba tartó vonaton Dabas és Inárcs–Kakucs állomás között egy jeggyel nem rendelkező férfi tapétavágó késsel a combján, a mellkasán és az arcán vágta meg a jegyvizsgálónőt, majd homlokon ütötte. A támadó elmenekült. A fiatal sértettet kórházba szállították, az eset lelkileg súlyosan megviselte – írták. Az elkövetőt keresi a rendőrség, fantomképe a www.police.hu honlapon is megtalálható. Szombaton egy Debrecen felől Budapestre tartó vonaton a kalauz többször is hiába figyelmeztetett a kötelező maszkhasználatra egy utast, ezért rendőri segítséget kért. A vonatot Albertirsa állomáson megállították, ekkor az utas megpróbálta megütni a vonatkísérőt, majd leköpte. A rendőrök leszállították a vonatról.

A kalauzt tapétavágóval megtámadó férfit fantomkép alapján keresik a rendőrök.

Vasárnap este pedig egy Dunakeszi-Gyártelep és Rákospalota–Újpest között közlekedő vonaton egy menetjegy nélküli, botrányosan viselkedő utas keveredett szóváltásba egyik utastársával. Az intézkedő jegyvizsgálót verbálisan és fizikailag bántalmazta, majd leszállt a vonatról. A jegyvizsgáló rehabilitációs szabadságot igényelt és kapott. A MÁV-Start kiemelte, hogy az intézkedéseknek köszönhetően az elmúlt években csökkent a vonatkísérőket elleni atrocitások száma: 2018-ban 123, 2019-ben 70, idén 47 esetben bántalmaztak jegyvizsgálót szolgálatteljesítés közben. A vállalat az év végéig további 66 testkamerát helyez üzembe a már meglévő 108 mellé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.