Jeszenszky Zsolt és Gulyás Márton a székely petícióról

Folytatódik az őshonos nemzeti kisebbségek vitája az Írdalá kampány szervezésében.

Szilléry Éva
2020. 08. 10. 16:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik az őshonos nemzeti kisebbségek vitája az Írdalá kampány szervezésében. Jövő hét szerdán Jeszenszky Zsolt politikai hobbista és Gulyás Márton, politikai aktivista a Jókai téren, a Champion Wine Vinariumban 17.30 órától veti össze gondolatait a témában, a beszélgetést ezúttal Nagy József, a 24.hu újságírója vezeti. Mint ismert, november 7-ig van lehetősége a Székely Nemzeti Tanács által indított polgári kezdeményezésnek, hogy további hét tagországban aláírásokat gyűjtsön, teljesítve az unió által az adott országokra előírt kvótákat. A Kárpát-medence területéről eddig több mint 1,2 millió aláírót állított maga mellé a kezdeményezés, az uniónak benyújtott indítványok hatodik legsikeresebbje.

Pesty László, a kampány főnöke elmondta: az egész európai és kulturális térben a székelyek létezését kívánják hangsúlyozni, de az is fontos, hogy a petíció több mint huszonöt, kisebbségek lakta régióról szól. Kampányuk fókuszában nyolc országot nevezett meg, Horvátországot, Szlovéniát, Spanyolországot, Litvániát, Svédországot, Litvániát, Lettországot és Észtországot, amely államokban reményei szerint hamarabb fogadtatásra talál majd az indítvány, de kiemelte, hogy Ausztriában is számít a magyarok összefogására, így ott is hangsúlyosan kívánja kommunikálni az ügyet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.