Letiltotta a Facebook Szentesi Zöldi László oldalát

A Facebook-cenzúra könyörtelen gépezete ismét lecsapott.

Magyar Nemzet
2020. 08. 18. 20:44
null
Jótollú_Magyar_Újságirói_Díj_Átadás_Swendt Pál_Szentesi Zöldi László. 20200312 Budapest Foto Bach Máte Magyar Nemzet Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letiltotta a Facebook Szentesi Zöldi László publicista oldalát, miután szolidaritást vállalt Novák Előd mellett. Mint azt lapunk is megírta, a budapesti Városháza után ma Újbuda önkormányzatának épületéről is eltávolította a szivárványos zászlót Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke.

Szentesi Zöldi László Novák tettére reagálva posztjában azt írta: „Novák Előd levette a budapesti városházáról a szivárványos zászlót, majd kukába dobta. A hatályos törvények értelmében ezért előállították. Én nem kedvelem a Mi Hazánk Mozgalmat. Nem olyan Magyarországot szeretnék, mint ők, soha, semmilyen körülmények között nem szavaznék rájuk”.

A publicista így folytatta:

„Csakhogy vannak ügyek, amelyekre nem pártpolitikai alapon kell tekintenünk. Ha a budapesti városvezetés szivárványos zászlókkal épít falat az emberek közé, ha a devianciát emeli példává, és igyekszik lebontani a család, a nemzet intézményét, akkor fel kell emelni a szavunkat”.

Szentesi Zöldi László írása végén kifejezte szolidaritását Novák Előd mellett, mondván, ha pénzbüntetésre ítélik azért, mert eltávolította a középületről a pederaszták zászlaját, elsőként fogja átutalni a pénzt a Mi Hazánk Mozgalom és Novák Előd számára, és erre biztatja minden barátját és követőjét is.

Csakhogy a Facebook fáradhatatlan cenzorainak nem tetszett az újságíró Novák Előd tette melletti kiállása, így harminc napra letiltották Szentesi profilját. Követői és olvasói felháborodásukat fejezték ki az ügy kapcsán, több kommentelő szerint sürgősen perelhetővé kellene tenni a Facebookot, mások szerint a közösségi oldal fittyet hány a szólásszabadságra és a szabad véleménynyilvánításra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.