időjárás 15°C Gellért , Mercédesz 2022. szeptember 24.
logo

Meggyanúsították a nemzeti zászlót a Dunába dobó fiatalokat

Forrás: pestisracok.hu
2020.08.22. 18:12
Meggyanúsították a nemzeti zászlót a Dunába dobó fiatalokat

Garázdaság gyanújával jelentette fel a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) Tényi István azt a két fiatalt, akik közül az egyik a fellobogózott Lánchídról a nemzeti zászlót letépte és a Dunába dobta, mindeközben a másikuk a telefonjával erről felvételt készített – írja a PestiSrácok.hu.

A huligánok motivációja nem ismert, de a videójukra érkezett reakciók később megriaszthatták őket, ugyanis sietve eltávolították a felvételt Facebook-oldalaikról – írja a PestiSrácok.hu.

Tényi István a nyilvánosságra hozott, Dunába dobós felvétel után fordult a rendőrséghez és kérte a vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását.

Közben a rendőrség a honlapján egy közleményt adott ki a zászlódobálással összefüggésben:

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el nyomozást nemzeti jelkép megsértése vétség gyanúja miatt, mert olyan információ jutott a tudomására, hogy ismeretlenek 2020. augusztus 21-én, Magyarország augusztus 20-i nemzeti ünnepe alkalmából fellobogózott Lánchídról levettek egy zászlót és a Dunába dobták. A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították a feltételezett elkövetőket, a 24 éves P. Martint és a szintén 24 éves Sz. Mátét, akiket a rendőrség gyanúsítottként hallgatott ki. A gyanúsítottak a kihallgatásuk során a bűncselekmény elkövetését beismerték, a további eljárásban szabadlábon védekeznek.”

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.