Milliárdokat kér számon az érdi városvezetésen a Fidesz

Sem Csőzik László polgármester, sem a baloldali képviselők többsége nem vett részt azon a rendkívüli közgyűlési ülésen, amelyet a beruházásokkal kapcsolatban hívtak össze. Így sem a kormánypárti képviselőcsoport tagjai, sem az érdiek nem kaphattak tájékoztatást a fejlesztések helyzetéről. Azt sem tudhatták meg, hogy hol tart a térfigyelő kamerarendszer kiépítése, amely a közbiztonság javítását szolgálhatná.

2020. 08. 06. 14:40
null
A baloldali képviselők nagy része távol maradt a fontos közgyűlési üléstől Fotó: Varró Dániel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A többségben levő balliberális képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt az érdi közgyűlés csütörtöki ülése, amelyet a helyi beruházásokkal kapcsolatban hívott össze a Fidesz–KDNP–Összefogás képviselőcsoportja kezdeményezésére a polgármester – erről tájékoztatta lapunkat a kormánypárti frakció vezetője. Simó Károly elmondta: az ülésre azért lett volna szükség, mert bár a veszélyhelyzet megszűnése óta öt rendkívüli közgyűlési ülést is tartottak, egyiken sem tudhatták meg az érdi képviselők és a közvélemény, hogy hol tartanak a beruházások, és időközben komoly problémák merültek fel a folyamatban levő fejlesztésekkel kapcsolatban.

– Sem az ülést összehívó Csőzik László polgármester, sem a baloldali képviselők többsége nem jött el az ülésere. Mindössze két baloldali politikus jelent meg, az egyik az MSZP-s alpolgármester, akinek a közgyűlés levezénylése lett volna a feladata. A városban többen tudni vélik a közösségi médiában közölt képek alapján, hogy miközben a közgyűlés a polgármester érdi fejlesztésekről szóló beszámolójára várt, Csőzik Horvátországban nyaral. Az ülés előtt pedig az egyik baloldali képviselőt látták az épületben, aki végül nem jelent meg az ülésteremben, pedig éppen egy fő hiányzott a határozatképességhez – fogalmazott Simó Károly.

A baloldali képviselők nagy része távol maradt a fontos közgyűlési üléstől
Fotó: Varró Dániel

Korábban megírtuk a Fidesz–KDNP-s frakcióvezető tájékoztatása alapján, hogy több folyamatban levő vagy még el sem kezdett fejlesztés ellehetetlenülhet Érden a városvezetés hibájából. Simó Károly arról beszélt, hogy a település iskolafejlesztést, nagyberuházást, útfelújításokat, így milliárdokat és munkahelyek százait bukhatja el.

Simó Károly kikérte a polgármestertől, hogy mennyi pénze volt a városnak június végén. – A hivatalos adatközlés szerint 32 milliárd forint volt még mindig a bankszámlákon. Az előző városvezetés 40,4 milliárd forintot hagyott a kasszában, az azóta elköltött milliárdok sorsáról semmi információt nem kaptak az érdiek, de még a képviselők sem – hangsúlyozta.

A kormánypáti politikus megdöbbenését fejezte ki amiatt is, hogy a közelmúltban Érden egy benzinkútnál bandaháború tört ki. Kiemelte: a közbiztonság erősítése érdekében az előző, fideszes városvezetés egy 400 millió forintos térfigyelő kamerarendszer kiépítésére szerezte meg a pénzügyi fedezetet, azonban ez a program sem halad, a kamerák beüzemeléséről nincs információja a képviselőknek és az érdieknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.