Skrabski Fruzsina: A családban van a boldogságunk

A gólyát mint szimbólumot szeretné minél széleskörűbben elterjeszteni a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom, amely az életpártiságot fejezné ki. A vasárnap éjjel elindított „gólyás” babazászló kitűzésére buzdító felhívásra immár százan jelentkeztek, Budapest mellett bekapcsolódtak a vidéki városok és falvak is.

2020. 08. 28. 18:00
null
Forrás: facebook.com/fruzsina.skrabski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kívánt gyermekek születésének ügye egy olyan közös pont lehet, amelyet minden politikai párt támogatni tud. Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom alapítója azt mondja: vannak értékek, amiknek közösen lehet örülni, annak ellenére, hogy rengeteg kérdésben nem értünk egyet.

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere is kitette a babazászlót

– A házassági párterápiában is sokszor mondják, hogy kell találni egy közös ügyet, annak mentén el lehet kezdeni közösen építkezni, hogy jó legyen a további együttműködés. A mozgalommal azt szeretnénk elérni, hogy a fiatalok előtt a gyerekvállalás örömforrásként jelenjen meg, és az tudatosuljon, hogy trendi házasodni, vagyis a családban van a boldogságunk – mondta a mozgalom törekvéseiről a Magyar Nemzetnek Skrabski Fruzsina. Hozzátette: ezek a gondolatok sajnos lassan jutnak el a fiatalokhoz, sokszor kell ismételgetni, hogy a család nem egy régimódi, konzervatív gondolat, hanem abszolút közös értékünk.

– Ezzel a gondolatsorral mindenki azonosulni tud, függetlenül attól, hogy mit gondol a világról.

Kommunikációs szerepe van, hogy Karácsony Gergelyék is kitűzték a babazászlót a budapesti Városházára. Mi nem azt mondjuk, hogy mindenki szüljön gyermeket, hanem azt, hogy annyi szülessen, amennyit szeretnének.

Mi a kívánt gyermekek pártján állunk, ebbe a gondolatmenetbe nem lehet belekötni. A szüleim (Kopp Mária és Skrabski Árpád – a szerk.) találták ki, Európában egyedülálló. A nemzetközi konferenciákon szoktak is csodálkozni, hogy mi nem a liberálisokkal szemben álló, megosztó, hanem ötpárti konszenzussal élő szervezet vagyunk – magyarázta Skrabski Fruzsina, akihez kevesebb mint egy hét alatt már száz babazászló-igénylés érkezett magánszemélyektől, vállalatoktól és önkormányzatoktól.

– Nem ragaszkodunk hozzá, hogy bárki nálunk készíttessen babazászlót, annyi a formai elvárásunk, hogy mindenképpen fehér zászló legyen egy gólyával. A kislányom iskolájában az igazgató is kért tőlünk zászlót, úgy látom, hogy hatalmas a lelkesedés. Azt figyeltük meg, hogy a gólya önálló életre kelt, szimbolizálja a gyermek- és családbarátiságot – osztotta meg tapasztalatait a felhívás kezdeményezője, aki a mozgalommal közösen azon gondolkodik, hogyan lehetne ezt továbbfejleszteni karkötő, nyaklánc vagy egyéb ruhadarabok formájában.

– Volt olyan önkormányzat, ahol azt mondták, hogy nem zsibvásár a közintézmény, ezt Erdélyben szigorúan szabályozzák is. A mi zászlónk azért tehető ki, mert a fekete zászló jelenléte mindenhol elfogadott, az elmúlást világszerte egy fekete lobogóval jelzik. A babazászló ennek az ellentéte.

Az eredeti célunk, ha bármelyik intézmény dolgozójának gyermeke születik, akkor egy babazászló kifüggesztésével jelezhető lehessen, az új életet jelképezve – mondta Skrabski Fruzsina.

Több önkormányzat – köztük Terézváros és Józsefváros – megkeresésünkre a babazászló kitűzésének lehetőségét azzal az indokkal hárította el, hogy nem kereste meg őket senki. Skrabski Fruzsina elmondta, hogy külön felkérést valóban nem küldtek az önkormányzatoknak, egyetlen nyilvános felhívást tettek közzé a kommunikációs platformjaikon.

– Mindenki maga döntött úgy, hogy csatlakozik a felhíváshoz, például Karácsony Gergely főpolgármester személyesen nekem írt, hogy nagyon tiszteli a munkánkat, és ő is szívesen csatlakozna a kezdeményezéshez. Pozitív dolog, hogy vannak közös ügyeink – reagált a válaszokra Skrabski Fruzsina. A babazászlót kitűzte Csepel, Budafok, Budapest, Veszprém, Győr, a Pest megyei kormányhivatal és számos kisebb település is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.