időjárás -3°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Somogyi Zoltán is megszólalt a judapestezés kapcsán

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2020.08.23. 13:58
Somogyi Zoltán is megszólalt a judapestezés kapcsán

Frappáns Facebook-posztban szólt be a baloldali ellenzéki vezetőknek Somogyi Zoltán. A Political Capital alapítója a botrányos kijelentései miatt címlapokra került ellenzéki jelölt, Bíró László ügyére utalt, ameynek kapcsán a főpolgármester és a baloldali pártok is mély hallgatásba burkolóztak.

„Na, megvéditek végre valamikor, »judapesti« pártközpontok a »tetűcsúszdás zsidókat« is? Ha már szivárványos és szolidaritási hetet tartottatok, ami tényleg nagyon fontos és helyesen tettétek. Ez azonban kötelez más irányba is” – ezt írta Facebook-oldalán Somogyi Zoltán, a Political Capital alapítója. A szociológus a napokban botrányba keveredett Bíró László ellenzéki képviselőjelölt ügyére utalt, aki, mint azt ebben a cikkben megírtuk, rasszista, antiszemita megjegyzéseivel került a lapok hasábjaira.

A szerencsi időközi országgyűlési választáson a baloldali összefogás jelöltjeként induló jobbikos politikus a közösségi oldalán Budapestet Judapestnek nevezte és mostani szövetségeseit, a Gyurcsány-párt tagjait nemes egyszerűséggel szemkilövetőknek minősítette. Mindezek után a DK, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum is felsorakozott a jobbikos jelölt mögé.

Bíró László megbotránkoztató kijelentéseit sem Karácsony Gergely főpolgármester, sem baloldali ellenzéki pártok nem kívánták kommentálni. Erről itt írtunk bővebben.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.