Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Százezer forintot spórolhatnak meg a nagycsaládosok

Mintegy százezer forintot spórolhatnak meg a nagycsaládosok szeptemberben az ingyenes tankönyv és étkeztetés biztosításának, valamint az iskolakezdési hozzájárulásoknak köszönhetően – közölte a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 21. 10:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) elnöke emlékeztetett: az ingyentankönyv-program 2013-ban kezdődött. Akkor az első évfolyamosok kaptak ingyen tankönyvet, majd évről évre bővült a kör, így idén már minden gyermek ingyenesen jut hozzá a tankönyvekhez – adta hírül az MTI.

Akár százezer forintot is spórolhatnak a családok az iskolakezdési hozzájárulásoknak köszönhetően.
Fotó: Mirkó István

– A kormány kiemelten kezeli a gyermekek étkeztetését is, ezért az iskolában a rászoruló gyerekek ingyen, a nagycsaládosok ötvenszázalékos kedvezménnyel étkezhetnek, az óvodában és bölcsődében pedig mindkét körnek ingyenes az étkeztetés – mondta a Ficsak elnöke.

Hozzátette: ezek mellett nagy segítség a családoknak a családi pótlék előrehozása is.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.