időjárás 5°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Tízezer forintos tanszercsomagokat kapnak a rászoruló gyerekek

Forrás: MTI
2020.08.27. 12:32
Tízezer forintos tanszercsomagokat kapnak a rászoruló gyerekek

Tízezer forintos tanszercsomagokat állít össze az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyerekeknek – közölte Gáncs Kristóf, a szervezet elnökigazgató-helyettese.

Tájékoztatása szerint idén kétezer gyermeknek szeretnének segíteni az Iskolakezdés együtt! elnevezésű akcióban, ehhez a 1353-as adományvonalon húszmillió forint összegyűjtése szükséges.

Az akciót kilenc éve indították el, idén az eddigi évekhez képest kétszer annyi gyermeknek szeretnének segíteni, mert a koronavírus-járvány miatt több család került nehéz helyzetbe. A szervezethez naponta sok százzal több segélykérés érkezett – mondta.

Panulin Ildikó, az akcióban partner Magyar Posta szóvivője tudatta, hogy a csomagokat augusztus végéig kézbesítik, az elsőket már útnak is indították.

Arról beszélt: a vállalatok szeretnek adakozni, de kevés az olyan, amelyik kitartóan áll ki egy ügy mellett. Pedig ez – a szóvivő szerint – fontos lenne, mert a hátrányos helyzetű családoknak a hosszú távú segítség jelent igazi változást.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.