Újraindították, megint megbukott a garázsbolt

Egy éven belül másodszor bukott le hamis árukkal ugyanaz a kereskedő, ugyanazon a helyen.

Forrás: NAV2020. 08. 04. 11:51
NAV garázsbutik
Forrás: facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt nehéz doga azoknak az adóellenőröknek, akik augusztus 4-én reggel lebuktattak egy hamis árukkal teli garázsbutikot Békéscsabán. Tavaly karácsony előtt már jártak egyszer az adónyomozók a viharsarki garázsban, akkor már egyszer bezáratták a rejtett butikot, a garázs tulajdonosa ellen jelenleg is több jogsértés miatt folyik eljárás.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói augusztus elejére olyan információkhoz jutottak, hogy a titkos butik újra üzemel, újra tele van hamis márkajelzéssel ellátott termékekkel, amik eladása után a vállalkozói engedéllyel nem rendelkező tulajdonos számla, nyugta nélkül árusítja a rossz minőségű portékát. A hír igaznak bizonyult, a garázsban újra beüzemelték az öltözőfülkés ruhaüzletet.

A garázsbutikot működtető férfi most sem tudta semmiféle beszerzési bizonylattal, jogtulajdonosi engedélyekkel igazolni a márkavédett termékek származását. Az ellenőrzés ezúttal a garázs tulajdonosának lakásán is folytatódott, ahonnan további igazolatlan eredetű, hamisított termékek kerültek elő.

A két helyszínről több mint félmillió forint értékű márkavédett ruhákat, kiegészítőket és parfümöket találtak.

A NAV ellenőrei ezeket lefoglalták, az elkövető ellen pedig eljárást indítottak. Az adóhatóság a lefoglalt ruhaneműt a hamis márkajelzések eltávolítása után karitatív szervezetteknek juttatja el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.