A Klubrádió munkatársa irányítja a DK-s vezetésű Újbuda médiáját

Dési János, a Klubrádió munkatársa lett az új újbudai médiacég szakmai igazgatója – derül ki az önkormányzat oldalán közzétett adatokból. Helyi sajtóértesülések szerint a baloldali újságíró havi 740 ezer forintot vihet haza a kerületi média irányításáért. Czeglédy Csabáék után újabb megbízható káder kapott megbízást a DK-s László Imre vezette Újbudán.

Forrás: origo.hu2020. 09. 17. 15:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

László Imre vitatható módon, éppen a veszélyhelyzet ideje alatt alapított médiacéget. Akkoriban a polgármestereknek jogi értelemben lehetőségük volt erre, hiszen a koronavírus miatt elrendelt rendkívüli jogrend ezt lehetővé tette. A DK-s polgármester döntése ugyanakkor túlment egy határon, hiszen az nyilvánvalóan politikai okokból született. Bár az ügy sokakat felháborított, annak utóéletét közel sem követte ekkora figyelem.

A Gyurcsány-párti polgármester által alapított cég a Média 11 Kft. elnevezést kapta, a cégadatbázis információi szerint annak ügyvezetője az erősen baloldali kötődésű Molnár Krisztina lett. A DK-s polgármester komolyan gondolta, hogy saját képére formálja a kerületi sajtót: immáron a Média 11-nél összpontosul a komplett helyi média, így az Újbuda újság, az Újbuda TV, az Újbuda.hu, a PONT Magazin.

Mivel önkormányzati cégről van szó, így a kerületi honlapra feltöltötték a cég vezetőinek nevét. Talán a legérdekesebb mind közül, hogy Dési János, a Klubrádió munkatársa lett a Média 11 szakmai igazgatója, nagy befolyást szerezve ezzel az újbudai média irányításában.

Helyi sajtóértesülések szerint Désinek megéri a XI. kerületben dolgozni. A Tiszta Újbuda nevű blog szerint havi 740 ezer forintot kap, amiért a Média 11 szakmai igazgatójaként irányítgatja a kerületi sajtót.

„Dési János megmaradt a média világában, nem úgy, mint néhány kollégája, de pártszimpátiája elég egyértelműnek tűnik. Mint azt tudjuk, ez Újbudán ma már elég egy álláshoz. Köszönjük, hogy egy újabb havernak fizet a kerület havi 740 000 forintot. A cég vezetője 750 000 forintot kap, gondolom, nem kereshet nála többet. Így lesz gazdagabb Dési János és szegényebb Újbuda, évente csaknem kilencmillió forinttal” – kommentálta a lap.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.