Alapjogokért Központ: Szemléletformáló kampányt indítottunk

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint a magyar igazsághoz úgy tudunk erőt szervezni, ha összefogunk a Kárpát-medencében élő népekkel.

Magyar Nemzet
2020. 09. 11. 12:17
Szánthó Miklós szerint az Európai Unió intézményei már évek óta élharcosai a témának Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazság, erő, felemelkedés – együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét címmel szemléletformáló kampányt indított az Alapjogokért Központ – mondta a központ igazgatója pénteken az M1 aktuális csatornán.

Szánthó Miklós közölte: a kampány központi eleme egy, a magyar történelem fontos eseményeit felidéző videó, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a történelem elismeréséből és tudásából kell erőt meríteni ahhoz, hogy a magyarság az igazsága mellé erőt is tudjon rendelni. – A magyar igazsághoz úgy tudunk erőt szervezni, ha összefogunk a Kárpát-medencében élő népekkel, és együtt tesszük naggyá ezt a régiót – fogalmazott.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója
Fotó: Havran Zoltán

A kampány gyakorlati üzenete, hogy minden létező politikai, gazdasági és infrastrukturális hálózatot összekötve, erősíteni kell a közép-európai régió országai közötti szövetséget – jelentette ki Szánthó Miklós.

Mint ismert, az Alapjogokért Központ augusztus 20-án indította el Igazság, erő, felemelkedés: együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét! című többhetes szemléletformáló kampányát, melyet számos, a nyomtatott és online sajtóban, valamint a közösségi médiában megjelenő tartalom, illetve egy honlap is kísér. A kampány fő eleme egy, a magyarság Kárpát-medencei történetének meghatározó eseményeit feldolgozó kisfilm, amelynek kapcsán az Alapjogokért Központ közölte: Látjuk, hogy a magyarság gravitációs ereje egyre nagyobb, felelősségünk pedig túlmutat a saját magunk sorsán. Most világosodik meg minden, minden értelmet nyer: a szenvedéstörténet nem volt hiábavaló, céllal maradtunk meg. Megértjük, hogy mi magunk vagyunk a legendás felmentő sereg, amelyre vártunk.

A mi felelősségünk, hogy a velünk élő népekkel szövetségben tegyük naggyá a Kárpát-medencét.

A kampány elindulása után nem sokkal a kritikus hangok is megsokasodtak. Az Alapjogokért Központ érvekkel alátámasztott írásban reagált a kampány üzenetét és tartalmát ért vádakra, amelyet lapunk is közölt.

A kampányhoz tartozó kisfilm itt megtekinthető:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.